Dr. Michael Laitman

Korrekció a tükör előtt

Kérdés:

Én erőfeszítéseket teszek, hogy kapcsolatra lépjek barátaimmal a csoporton belül, de én úgy látom ők visszautasítják erőfeszítéseimet. Ha az egész valóság bennem van, akkor ki utasít el kit a valóságban?

Válaszom:

Te utasítos el saját magadat. Báál HaSzulam szavaival élve, bárhogy is látjuk a csoportot, ez az ahogy a Teremtőt látjuk. Mindez azért van, mert magunkon kívül Ő az egyetlen dolog ami létezik. Azonban Ő el van rejtve előlünk, és mi nem vagyunk képesek Ő vele kapcsolatban dolgozni. Ezért lett úgy elrendezve hogy mi láthassuk saját tükröződésünket – a környezetet. A saját korrupciónk mértékében mi másokat látunk magunk körül korruptként, nem egységben, és ők tűnnek úgy, mintha nem akarnának hozzánk kapcsolódni.

Nyilvánvaló módon a személy maga jelenik meg mindenen keresztül. De ugyanakkor, mivel a személy a szétszakadás erői között létezik, neki környezetével egy kifinomult módon kell dolgoznia annak érdekében, hogy azt felhasználhassa maga építésének érdekében.

Pontosan ez a módja annak, ahogy képes vagyok magamon dolgozni. Ezért van az, hogy meg kell találjam a megfelelő környezetet, azt megfelelően kell “megformáljam”, ahhoz megfelelő módon kell viszonyulnom, és abból meg kell kapjam a megfelelő behatást. Ez teszi lehetővé számomra az előrelépést.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.