Dr. Michael Laitman

Tágítsuk a vágyunkat

Dr. Michael LaitmanSoha nem tárjuk fel az igazi valóságot; egyszerűen minden csak a vágyunk szintjén zajlik. teremtő teremtette a vágyat, s ez az egyetlen anyaga a teremtésnek. Mindent ezen belül érzünk.

A vágyon belül az érzékelések külső és belső szintre oszlanak, vagyis az ön-érzékelés és a környezet érzékelése felváltva zajlik. Ezek is sokféle szintre, rétegre, részekre oszlanak.

És mindez a teremtő által létrehozott vágyon belül van. Nem tudunk még feltételesen sem elképzelni semmit, ami a vágyunkon kívül létezne. Nincs más “hely” ami odakint létezne; az egész terem töve e vágyon belül van.

És ezért van, hogy minden, amit érzékelünk a vágyunktól függ.

Kabbalah szinte kizárólag a teremtett vágy természetéről  és változásairól  beszél s azokról a változásokról, amiket érzek ennek következtében. Egyszerű a mód: a kezdeti vágyba bevezetünk néhány változtatást, és ennek következtében más érzékeléseink lesznek attól kezdve.

Az egész horizont sokféle árnyalatból áll. Egy vágyban sokféle momentum tárható fel; különféle események és tettek vannak egy-egy egyedi vágyban. Az emberi vágy felosztható  613 részre ahol megtapasztaljuk a sokféle benyomást és viszonyulást. És mindez az akarat együtt alakítja ki az evilági dolgokról a képzeteket.

A kapó-arőnek a részei építik fel az ásványi, növényi, állati és emberi szinteket, mely a számunkra látható valóság körvonala. De egyre szélesebbre tárhatjuk a vágyainkat és új részleteket tárhatunk így fel, és akkor kitágul a mindennapi világunk is.

[35587]
Napi Kabbalah Lecle 2/17/2011 Rabas-cikk 2. rész

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.