Dr. Michael Laitman

A “Szűziesség” szintjei

Rabash írásai, 29. cikk: “Házasság egy Szűzzel”: Minden egyes alkalommal egy személy házasodik, ő egy szűzet vesz feleségül, akinek még soha nem volt férje. Más szóval ő még nem használta fel ezt a Malchut-ot, és a nőnek mindig egy új feleségnek kell lennie. A spirituális munkában a Malchut-ot hívjuk a “mennyek királyságának”, amelyet a személynek minden egyes nap újonnan kell magára vennie. Azt kell elképzelnie, hogy ő most kezdi spirituális munkáját, és nem törődik semmivel ami korábban történt.

A Teremtő megteremtette a teremtést, és azzal egységben és összeolvadásban létezik. Mi ezt úgy hívjuk hogy az első állapot, vagy a Végtelenség Világa. Azonban a teremtés maga nem érzékeli magát ebben az állapotban. Az egyszerűen így lett megteremtve, de abban nem ülepedett le semmilyen érzékelési részlet, egyetlen érzésen túl. Ennél fogva az olyan mint a kövületi szint, egy sperma csepp, amely nem rendelkezik semmilyen önérzékeléssel.

A Teremtő vágya az, hogy a teremtést elhozza ahhoz a megértéshez, hogy az felfogja ki is Ő, és mind eközben annak hasonlóvá és egyenlővé kell válnia a Teremtőhöz. Ennél fogva a valódi állapot el van rejtve a teremtéstől, és az ehelyett elkezdi magát érzékelni az ellentétes állapotban. Ez a fázis ezentúl még számtalan részre oszlik: a teremtés elkezdi magát érzékelni a kövületi, növényi, állati és beszélő szinteken.

Te és én érzékeljük létezésünket ennek a világnak az emberi szintjén. Azonban mi nem érezzük azt, hogy a kövületi szintről fejlődtünk idáig. Mi nem éezzük korábbi inkarnációinkat, életciklusainkat az emberi szinten, hanem egyszerűen csak azt érzékeljük, hogy itt és most létezünk.

A lényeg az, hogy mindegyik analízisnek maga által kell megtörténnie. A személy ebben a világban megkülönbözteti az összeolvadást, kapcsolatot a Teremtővel, és kifejlődik arra a szintre ahol elkezdi kifejezni saját részét a teremtésben, saját attitűdjét a Teremtő irányában.

A Teremtő hozza el őt ebbe az állapotba, azáltal, hogy megadja neki az üresség érzetét jelenlegi életében, másrészt motíválva a személyt arra hogy a Teremtőhöz kapcsolódjon, és Vele hasonlóvá váljon. Ennél fogva a Teremtő felébreszti a személy vágyát az első spirituális ponton. Amennyiben a személy megfelelően valósítja meg ezt a vágyat a korrekció módszere, azaz a Kabbala tudománya által, amennyiben megnöveli saját kicsinyke vágyát a csoport segítségével, felemelve annak fontosságát, hogy hasonlóvá váljon a Teremtőhöz, és hogy Vele egységre lépjen, és amennyiben ezek után vágyát hasonlóvá teszi a Teremtőhöz, akkor megszerez egy új szintet. A benne levő kezdeti pont megnövekszik, hogy Malchut-tá váljon.

Héberül Malchut királyságot jelent. Azt hívjuk úgy is, hogy a “mennyek királysága”, mivel a személy azt hasonlóvá teszi a Bina-hoz, a mennyekhez. Ez az ahogy az első kapcsolat a Malchut és a BIna, azaz a teremtés és a Teremtő között létrejön.

Ezek után annak érdekében, hogy megadja a személynek a további fejlődés lehetőségét, minden amivel előzőleg rendelkezett el lesz törölve, és a személy megkapja egy újabb adagját az önző vágynak, amit korrigálni, és a Teremtőhöz hasonló tenni kell. Ezt a részt is összeolvadásba kell hoznia, hogy ő egy magasabb szinten levő személlyé váljon. És akkor nyoma sem marad az előző állapotnak.

Ezáltal amennyiben a személy megfelelő módon dolgozik, akkor ő állandóan egy “szűzet kap feleségül”. Akkor ő ismét korrigálja vágyát az adakozás érdekében, azt hasonlóvá téve a Teremtővel, és nagyobb egyenlőséget és közelséget elérve Vele. Amikor ő beteljesíti ezt a szintet, akkor az összeolvadás ismét eltűnik benne, és akkor a személy ismét kap egy új, korrupt, törött vágyat, amellyel ismét el kell kezdenie dolgozni a csoporton keresztül, felemelve a cél fontosságát, megnövelve vágyát, és egyesülve a többi lélekkel. Ez az ahogy a személy halad előre.

Ő állandóan egy új részt kap meg a Malchut-ból, egy “új feleséget” kap. Amennyiben ő az adakozás érdekében dolgozik, és hasonlóvá akar válni a Teremtővel, akkor az új állapotban minden ami korábban megtörtént teljesen ki lesz törölve, és nem marad semmije, amivel korábbi tapasztalatokra támaszkodhatna. Ez valóban egy új szint, egy “szűz”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.