Dr. Michael Laitman

Ajtót nyitni a holnapra

A világ elérkezett az egység akaratának állapotához! A világnak egységben kell lennie, a belső vágyunk feltárása miatt, a természet igényének megfelelően. Ezért az elménk elkezd fejlődni, és olyan dolgokat fejlesztünk ki, amelyek segítenek nekünk abban, hogy halljuk egymást nagy távolságokból is. Ez az, ahogy kifejlesztettük a rádiót 150 évvel ezelőtt. Ez csak 150 éve történt! Aztán a televízió jelent meg, kevesebb, mint 100 évvel ezelőtt, és az emberiség kifejlesztette a mozit, annak érdekében, hogy a mozgás illúzióját tudja kelteni. Aztán körülbelül 25 évvel ezelőtt, elérkeztünk az internet kapcsolatok kifejlesztéséhez.

Mindez annak a vágyunknak az eredménye, amely nagyobb integráció, vagy egység elérésére irányul, és ennek nyomán fejleszt ki. Ez a vágy fejlődik, és nem tudjuk ezt megállítani. Ez egy állandó, szakadatlan összekapcsolódást igényel, a nap 24 órájában, az egész világon keresztül.

200 évvel ezelőtt, valaki elutazhatott valahova, majd hazatért. A távolléte alatt, például legyen az egy hónap, nem tudta, mi törtét otthon. Ma azonban ez lehetetlen! Sőt, a könyvek is eltűntek. Túl hosszúnak tűnik a folyamat, hogy ha valaki ír, nyomtat, hogy majd másvalaki elolvassa… Újságok, a hírek, és minden más a fény sebességével működnek, vagyis az elektronikus kapcsolatok sebességével. Mindennek az oka, a korrekcióra való igény!

A természetünk, egyetlen, integrált rendszerként tárul fel, és erőltet bennünket az összekapcsolódásra. Ami egy ponton megtörténik, azonnal folytatódik egy másik helyen, és körülöttünk minden lángba borul. Ki dobja el azt a gyufaszálat, amelytől lángra borul az egész világ? Senki! Mindez azért történik, mert össze vagyunk egymással kapcsolódva, a belső vágyunkban.

Ha valaki összehasonlítja az év kezdetét, annak a végével, láthatja, hogy az egész világ teljesen össze van kapcsolódva egymással. Végül is az általános korrekció felé kell haladnunk, hogy egyetlen emberré váljunk, egyetlen szívvel, és el kell érnünk az állapotot, ahol a Végtelen Világban vagyunk, hogy feltáruljon a minket összekapcsoló, egyetlen erő.

Ezért fejlesztettük ki a kabbalista televíziót és az internet forrásokat ezen a módon, hogy ezek annyira legyenek élő és interaktív, amennyire csak lehet. Az élő adás minden órában van már, és az embereknek az egész világon hívniuk kell egymást, az összes nyelven, hogy senki ne érezhessen semmilyen szeparációt vagy különbséget senki mással való viszonylatában. Ennek élőben kell történnie, sokkal inkább, mint felvételről, az archívumból. Ezen a módon az információt nem „halott” módon érzékeljük, hanem mindenki érzékelheti, hogy ez élő! A vágyunk a jelenben él, és nem érzékeljük mindazt, amit tegnap csináltunk. A tegnap megváltozott, és ma már csak olyasmit erőltetünk, ami már elmúlt.

Az emberek érezni fogják ezt, nagyon is akut módon, és nem lesznek képesek többé mozit nézni! Azt fogják az emberek érezni, hogy többé nem nyűgözi le őket a mozifilm, amelynek izgalomba kellene hoznia őket, vagy sírniuk kellene rajtuk. Azt fogják látni, hogy nincs hatással rájuk, mivel ez sok hónappal ezelőtt volt felvéve, és többé nem élő! Mindennek az éppen fennálló pillanatban kell történnie! Odaadom valakinek az érzékelésemet, mialatt a külső forma, amely segít minket virtuálisan összekapcsolódni, csak egy eszköz, a belső kapcsolat elérésére a szívek között! Ha mi képesek vagyunk ezen a módon megtenni a dolgainkat, akkor érhetjük el a kabbala tudományának sikeres terjesztését.

Ez az, amire az egész világ sóvárog. Ez még nem ismert tény jelenleg, de pontosan ez az, amire vágyunk. Az, aki megérti ezt, és tudja, hogyan kell elmondani a dolgokat, hogy erre törekedjünk, és mindezt olyan módon teszi, amely nem csak ma érvényes, hanem holnap is, sőt holnap még igazabb – akkor az ilyen ember kinyitja az ajtót a holnap számára.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,682 seconds.