Dr. Michael Laitman

A szavakon keresztül való átadás nehézsége

Kérdés:

Miért találjuk ennyire nehéznek hogy megtaláljuk a megfelelő szavakat, hogy átadjuk üzenetünket másoknak?

Válaszunk:

Amennyiben mi éreznénk a spirituális definíciókat, képesek lennénk egyszerű szavakat találni, melyek képesek bármely személy szívét elérni.

Nekünk tovább kell fejlesztenünk a korrekció módszerét annak érdekében, hogy az egész világot összeolvadásba hozzuk a Teremtővel. Mindehhez érzékelnünk kell a spiritualitást. Végül is csakis amikor érzékelünk valamit vagyunk képesek azt megérteni, és ez adja meg nekünk a képességet arra hogy azt szavakon keresztül is kifejezzük. Egy érzékelés a vágy mélységéből jön elő, annak erejéből, spirációjából, és annak szükségességéből, hogy az beteljesüljön.

Nincsenek okosak vagy buták. Minden csakis a vágyon múlik! A mi világunkban vannak olyan emberek, akik gondolataikat gyönyörű, költői módon képesek kifejezni. Mindez lehetetlen a spiritualitásban, ahol az érzékelés mélysége és a belső fájdalom határoz meg mindent.

A mi problémánk az, hogy minket elménk leblokkol, és nem törődünk vágyaink korrekciójával. Ezek az érzések a világgal való kapcsolatunkon múlnak, a társadalommal való kapcsolatunkon. Végül is nekünk kell megtalálnunk a szavakat annak érdekében, hogy átadjuk az egységet mindenkinek! A Kabbala egy olyan tudomány, mely a lelkek egységét fejezi ki.

Amennyiben mi nem aspirálunk arra, hogy egymással összekapcsolódjunk, akkor nem vagyunk képesek semmit kifejezni szavainkon keresztül. Mi csak magunkhoz vesszük ami a könyvekben van leírva, és azokat szlogenekké változtatjuk, és könnyen felhasználható sztereotípiákká, miközben számunkra sem tiszta mit is jelentenek azok.

Ennél fogva minden a közösségen, csoporttal való belüli egységünk szintjétől függ. Amennyiben ez a kapcsolat létezik, amennyiben egy új érzékelő Kli (edény) jelenik meg, még akkor is ha az még nem képes sokat érzékelni, az már megadja nekünk a képességet, hogy egy könnyebb nyelvezetet beszéljünk, mely közelebbi és tisztább az emberek számára.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.