Dr. Michael Laitman

Építés az alapok sértése nélkül

Kérdés:

Mi a szabad választás megvalósításának lényege?

Válaszom:

Az, hogy lealacsonyítjuk magunkat a csoport előtt annak érdekében, hogy megkapjuk attól a spirituális cél, a Teremtő, az adakozás fontosságát. Azaz, az én szabad választásom abban a választásomban valósul meg, hogy magamat a csoport alá helyezem, hogy bármi amivel ők rendelkezhetnek, az úgy ülepedjen le bennem, mint a legfontosabb dolog az életben, és az ő gondolatuk a Teremtőről uralkodjon minden felett ami bennem van. És akkor én csak arra fogok gondolni.

Én nem cselekszem vakon, mintha hipnotizálva lennék, hanem tudatosan dolgozom önzőségem ellenében azon belül. A barátokhoz kapcsolódom, megadom magam nekik, és úgy tekintek rájuk, mint a generáció vezetőire, mind annak érdekében, hogy magamévá tegyem az ő fontosságukat a cél elérése érdekében.

Akkor úgy kell tekintsem ezt a világot annak vágyaival a hatalom, gazdagság és tisztelet iránt, mint valami alacsonyrendű értéktelen dolgot? Nem, erre nincs szükség, mival ha így teszek, akkor az azt jelenti, hogy a Teremtő semmivel nem áll magasabban ennél az alacosnyságnál, miközben nekem egy más fajta státuszt kell elérnem.

Ennél fogva nekem nagyra kell tartanom a gazdagságot, hatalmat és tiszteletet, és ezt az egész világot, de a spiritualitást még magasabbra kell helyeznem. Más szóval nekem nem kell lecsökkentenem ennek a világnak az értékeit ahogy azt a vallások és más hitrendszerek javasolják, épp ellenkezőleg nekem értékelnem kell mindazt amit ez a világ kínál, de mindazt csakis annak érdekében kell felhasználnom hogy elérjem a spiritualitást. És ez a lényeg.

Amennyiben ahelyett hogy lenézem ezt a világot, mi magasztosítjuk a spirituálisat, akkor ahogy a spiritualitás növekszik, ez a világ még fontosabbá válik. Szóval ne pusztítsuk, és becsüljük le azt, hanem emeljük a spiritualitást még magasabbra a fölé. És ilyen módon mi felemelkedünk majd ennek a világnak a szintjéről a következőre időről időre.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.