Dr. Michael Laitman

“Nő” es “férfi”, ez két erő, amely a Teremtőhöz vezet.

A Teremtésben csak két erő létezik: van Teremtő és a Teremtmény. A Teremtő az adakozás ereje, a teremtmény a kapás ereje. Ez a két erő egybe van kapcsolva  egymással azért, hogy a Teremtmény megkapja azt a  lehetőséget, hogy, megszerezze a Teremtőnek szintjét.

Más szavakkal, a Teremtménybe létezik az a vágy, hogy feltőltse magát egoista formában, és létezik benne egy altruista vágy  az adakozásra. A kérdés az, melyik  közülük az uralkodó: a megszerzési vágya uralkodik az adakozás felett, azért, hogy megtöltse magát  vagy a adni akarás vágya uralkodik az élvezeti vágy felett, azért hogy adakozhasson?

Az elején amikor az ember elkezdi a korrekciója utját, nem képes meghallani semmit, anélkül, hogy ne lenne  belőle valami haszna. Addig, ameddig nem megy át a határvonalon (Mahszomon) és nem tesz megszoritást (cimcum) az ő vágyaira, addig csak aszt látja hogy, mi ebből  a haszon, egyszerüen nem képes ezt másképp látni. Ezért, az egész haladásában készen van az alapelv: “adni  azzal a szándékkal, hogy kapjon”. Elkezd dolgozni a csoportban, elérkezik a leckékre, a terjesztéssel foglalkozik és ezzel eggyütt biztos, hogy  sikerül “ felfalni” az egész világot. Igy halad az ember tovább, ezt nevezzük, hogy a benne levő női erőt használja.

Fokozatosan, mivel a személy hallgatja a tanár tanácsát, a Körbevevő Fény hatása alatt belső változás történik. Emelkedések és zuhanások, választás hianya és zavartsagok. Ezáltal olyan állapothoz ér, hogy jobban és jobban elkezdi legalább részlegesen megérteni, hogyan használhatná fel az adakozás tulajdonságát, nem azért hogy legyen  valami haszna belőle. Ez lassan lassan történik. A Felső fény, olyan érzésbe hozza, hogy az adakozás, az egy nagy és hatalmas tulajdonság.

Az egész tevékenység eredményeképpen, már kevesebbet gondol a saját maga számára és többet ad a csoport és a Teremtő érdekében, elkezd gondolkozni a világ állapotáról és átmegy az egyéni állapotból, egy jobb általános állapotba. Ez jelenti aszt, hogy  használja  a magába levő “ferfi” erőt, a növekedés erejét, magassabbra emeli azt mint a “a női “erőt, ami alapvetően benne van. A “női” erő segitheti vagy ellene lehet, minden az ő állapotától függ. Ez történik  benne, az igazi kombinació(összeállás), a férfi  erő és a női erő között.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.