Dr. Michael Laitman

Hol vagyok képes aspirációt “vásárolni”?

Amikor a Zohárt olvassuk, a lelkek közötti kapcsolatra kell összpontosítsunk, mivel pontosan ez a hely ahol a törés történt. El kell képzeljük a korrigált állapotot amelyben mi elérjük a lelkek közötti egységet.

A lelkek a Teremtő felfedésére szolgáló aspirációk. Minden személy, aki rendelkezik ezzel az aspirációval arra kell hogy vágyjon, hogy azt megnövelje azáltal, hogy másokhoz csatlakozik. És akkor ő megkapja ugyanezt az aspirációt tőlük és ilyen módon növekszik.

Ismert, hogy a gyűlölet, szenvedély, és a hatalom éhség által mi képesek vagyunk benyomást kapni barátaink azon aspirációjából, hogy ők egyesülni akarnak a Teremtővel, hogy felfedjék Őt. Pontosan ez azt, amit meg akarunk “vásárolni” tőlük.

Ennél fogva a tanulás alatt, mindegyikőnk arra vágyik, hogy magát hozzácsatolja a csoport teljes a Teremtő felfedezésére irányuló aspirációjához. Mindez csakis a közöttünk levő egységen belül lehetséges. Végül is én nem vagyok képes ellopni barátom aspirációját. De amennyiben én összekapcsolódom vele, akkor mindegyikőnk már rendelkezik a közös erővel. És akkor, ahogy elégséges erőt gyűjtünk össze, mindegyikőnk képes a Teremtő eléréséhez jutni.

Azonban egy kapcsolat közöttünk nem jöhet létre csak mivel én barátom aspirációjával akarok egyesülni. Nincs meg az erőm ahhoz, hogy hozzá csatlakozzak. Szükségem van a Fényre, hogy az hajtsa végre ezt a cselekedetet.

Mi egy törött állapotban vagyunk, ahol nem létezik kapcsolat közöttünk. Én azt akarom, hogy ez a kapcsolat megjelenjen, és akkor a közös erővel elérem a felfedezést. Ez az amire gondolnunk kell amikor a Zohár Könyvét olvassuk. Minden amit a Zohárban tanulunk az csak a közöttünk levő kapcsolat korrekt formáiról szól.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.