Dr. Michael Laitman

Nevezd meg az áradat

Kérdés:

Hogyan vagyok képes lemérni mennyire fontos a cél számomra?

Válaszom:

A cél annyira fontos, amennyire értékelem a környezetet mint a célhoz vezető eszközt.

Például tegyük fel, hogy egészségessé akarok válni, és annak eléréséhez gyógyszert kell szedjek. Mennyit vagyok hajlandó fizetni ezért a gyógyszerért? Pontosan annyit, amennyit az egészségre irányuló vágyam megenged nekem. Teljesen mindegy miért is fizetek, az ár mindig a dolog fontosságától függ.

Kérdés:

A pénz az precíz mérőszeköz. De honnan tudhatom mennyit fizetek a spirituális úton?

Válaszom:

Mindezt csakis a környezet voantkozásában tudjuk lemérni. Amekkora mértékben az fontosabb számunkra mint saját magunk, ez a mértéke a spirituális cél fontosságának a materiális cél fölött. Mekkora mértékben épülök bele a csoportba, mekkora mértékben vagyok hajlandó abba belefektetni, mennyivel tartom magasabbra a barátokat magamnál, és mennyire értékelem őket ahhoz, hogy időt és energiát fektessek be azért hogy “megvásároljam” őket? Ez az ahogy az írva van: “Vásárolj maganak egy barátot”.

Ez a mérőpálca: Az az aspiráció hogy mindent a csoportba fektessek, amely olyan mint egy nagyra értékelt kincs. Például mi tőzsdeszelvényeket akarunk vásárolni, vagy valamit az árverésen vezsünk részt. Mekkora összeget vagyok hajlandó kiadni érte? Ez az ahogy elvégezzük a mérést, kivéve, hogy it a versengés az önzőség és a spirituális cél között zajlik.

Próbáljuk csak ki mindezt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.