Dr. Michael Laitman

Az Adás lesz úr a világon

Dr. Michael LaitmanKérdés: Itt az idő, hogy a kormányok képtelenek helyes döntéseket hozni, ki vezeti majd az országokat, hogy elkerüljék az anarchiát? Ki vezeti majd a világot?

Válasz: Báál HáSzulám szerint eljön az idő, amikor a világot a bölcsek felső gyűlése, a kabbalista Szanhedrin vezeti majd. Mondjuk 120 emberrel, mint az ősi Szanhedrin, és eldöntik, milyen kijavítási folyamaton kell a világnak átmennie.

Csak azt kell elhatározni, hogyan kell eljutni az Adó/Teremtő ragaszkodásához, rétegenként, korcsoportonként, nemzetiségenként. Akkor sikerrel járunk majd.

Lentről felfelé el kell érni az egész világot, kijavítani, elérni a szellemi adás célját. Ehhez nem kellenek forradalmak, a nevelés által kell globálissá válnunk.

A mai vezetők csak önérdekből tesznek mindent. Nem tudnak igazi kormányt alkotni, mert a kormányzáshoz igazi társak kellenek. Hogy is társulnának, amikor mind a hatalmat akarja s ezért becsap másokat? Mindenki úgy akar előrejutni, hogy másokat legyőz, kihasznál.

Ez a mi egoista természetünk, s nem is várhatunk mást: csak egyik bukás jön a másik után. Az emberek lecserélik a kormányaikat, de csak egyre rosszabb lesz, amíg rá nem jönnek, hogy a nevelést kell megváltoztatni.

A világnak meg kell értenie, hogy disz-harmóniában van a természettel. Ha fentről adóként egy általános integrált szerkezet vezet, és csak közös lényként érzékel minket, miközben mind csak az egyediségünkre, a különállásunkra figyelünk, akkor itt e két erő ellentétéről van szó. Semmi más nem segíthet itt, csak a nevelés.

Az  a kapcsolati rend, ami felülről vezeti majd  a világot globális hálózatban. Hasonlítanunk kell hozzá, s minél jobban hasonlítunk, annál békésebb és jobb világ jön létre.

A felső hálózat változatlan, mindig azonos; csak egyre közelebb ereszkedik hozzánk.Ha nem változunk alkalmazkodva hozzá, akkor napról napra rosszabbul érezhetjük magunkat.

Egyetlen feladatunk, hogy megváltozzunk.

Az emberiség itt lent globális és integrális. Ezért a nevelés a kulcs az új emberség kialakításához.

[35080]

Kabbalah Lecke  2/11/2011, “Szabadság”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.