Dr. Michael Laitman

A szavaktól a valódi érzésekig

A kabbala tanulása egy különleges minőséget rejt magában. A Fény jelenti a korrekció erejét, és amelyet a kabbalista könyvek hordoznak, visszaviszi az embert a forráshoz.

A Fény a belső lényegében van a módszernek, és ez az, amiért a kabbala tudományát úgy is nevezik, hogy a Tóra belső része. Amikor tanuljuk, felébresztjük a Belső Fényt, amely a tanulásban van elrejtve a csoportban, és az összekapcsolódásunkban. Ez az erő valóban építi a kapcsolatot közöttünk, és valóban kívánatos változásokat okoz az emberben. Ennek eredményeképpen az adakozás szándéka megérkezik, hogy lecserélje az egoisztikus szándékot az egyén összes vágya tekintetében.

Együtt a csoporttal, folyamatosan szem előtt tartva az állapotát, amelyben a tanulásra való felkészülés alatt van, és utána azt, amelyben a tanulás alatt van, kérni fogja a változást a Reformáló Fény által. Ez minden, amire szüksége van. Csak ez a fajta előkészítés tartozik a szabad választásába az embernek, az egyetlen szabad cselekedete az életében, ebben a világban és a spirituális létrára való kapaszkodásban ez.

Ezért a legjobb erre összpontosítani, amennyire csak lehetséges, szembesíteni ezt önmagunkkal, amennyire csak lehetséges, és ez által érthetővé fog válni az összes részlet, sokkal tisztább lesz és sokkal szívből jövőbb. Ez az, ahogy végül képesek leszünk leválni a szavakról, és átlépni az érzések és a belső megértés világába. Akkor mind ez belül fog élni, bennünk, mint egy nagyon fontos alapzata a létezésnek, az egyetlen dolog lesz ez, amellyel törődnünk kell. Minden más önmagától jön..

Akkor látni fogom, hogy az egész életem és a világ élete ekörül a tengely körül forog, annak érdekében, hogy mindenki számára eljöjjön ez a döntő pillanat – minden ember azonosuljon a lelke gyökerével többé vagy kevésbé erőteljesen. A Teremtő célja elvinni mindenkit eddig a pontig.

Lényegtelen mit kaptam a születésemnél, vagy mit értem el az óta, mert mindezt Fentről rendezték el a számomra. Azonban most, hogy a csoportban vagyok, fel kell emelnem a cél fontosságát, az adakozást és a Teremtővel való egyesülést. Ez a tanulás eszközeivel érhető el, ami egy megfelelő környezetben zajlik, ahol én igénylem a Fényt, a „varázslatos minőséget.” Ha valaki nem hagyja abba az erre való koncentrálást, akkor megvalósítja az életét, mégpedig olyan mértékben, amennyire csak lehetséges.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,071 seconds.