Dr. Michael Laitman

Ki felett kell ítélkezni és miért

Kérdés:

Amikor én úgy érzem, hogy a csoport eltaszít engem, akkor maradjak türelmes, és ne ítélkezzek barátaim felett?

Válaszom:

Magadat kell megítéljed helyettük, mivel az egyetlen oka annak, hogy te őket negatív Fényben ítéled meg, azért van mert önzőséged látja őket így. A Teremtő gyűjtötte össze mindezeket az embereket a csoportban, és Ő akarja azt hogy lépjél egységre velük. Ő váltja ki az ellenszenvet irányukban benned, és ezáltal önző vágyad eltaszít téged az egységtől. Ezt hívjuk a benned levő gonosz felfedezésének, ahogy az írva van: “Én megteremtettem a gonosz hajlamot, és megteremtettem a Tórát annak korrigálására”.

Most nekem magamra kell vonnom a Fényt a tanulás alatt, de csakis egyetlen cél érdekében: Hogy egységre lépjek azokkal az emberekkel a csoportban, akíket most taszítok. Nincs szükségem semmi másra. Amennyiben attitűdöm megváltozik irányukban a tanulás eredményeképpen, az azt jelenti, hogy a Tóra Fénye befolyásolt engem, és én megszereztem az adakozás tulajdonságát.

Más szóval, a cél az nem a barátokkal való egység, vagy az önzőség korrekciója. Ezek csak eszközök. A cél az a Teremtő tulajdonságának, az Ő képmásának magunkra vonzása, a Fény magunkra vonzása által.

Ezért vannak a dolgok úgy elrendezve, hogy először is eltaszítjuk barátainkat. Ez azért van, hogy szükségünk legyen a Fény behatására, amely megadja nekünk a Teremtő tulajdonságát. Egyébként nincs arra szükség. Mindez azt jelenti, hogy nekünk nem kell arra gondolnunk, hogy hogy korrigálnunk kell valamit, hanem arra a tényre gondoljunk, hogy mi a cált korrekciónk által érjük el.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.