Dr. Michael Laitman

Ellentétek keveredése

Van egy állapot, amikor a kapni akarás, és az adni akarás egyesül, kitöltik egymást, és egymásban maradnak olyan mértékben, hogy lehetetlen megkülönböztetni őket. Ezt az állapotot nevezzük a „Végtelen Világnak,” és ez a létezés eredeti állapota.

Van azonban a zuhanás, „a korrupció lépés sorozata,” amikor az egység állapotából, elkezdenek az elkülönültségbe kerülni, és egy kiteljesedő kúp formában ereszkednek alá, egyre nagyobb távolságot beépíteni egymás közé.

A szeparáció egy bizonyos állapotában, egy különleges helyzet formálódott ki, és ezek a vágyak felfedezték az újra egyesülés lehetőségét. Azonban amikor ezek megkísérelték ezt, létrehozták a törést. Ezek a vágyak nem csak ellentétes oldalon álltak, egyik a jobb a másik a bal vonalon, hanem mostantól mindegyiknek tartalmaznia kell a másikat. Ez okozta a törésüket, mihelyt egyesülni akartak, ugyanúgy, mint a Végtelen Világban, azonnal törésbe kerültek. Más szavakkal, az egyesülésben fellépő hiba, azt okozta, hogy megpróbálták elnyelni egymás minőségeit.

Ez után, a lefelé ereszkedés evolúciója, a növekvő kúp mentén folytatódik. egyre messzebb mozgatva e részeket egymástól. De ennél a pontnál, az adakozás ereje, ami az elsődleges erő, a Teremtő, teljes egészében át van hatva a kapni akarás által, a teremtés által, miközben a teremtmény teljes egészében átitatódott a Teremtő minőségeivel, az adni akarással.

A Teremtő az adakozás erejével van kitöltve, miközben a megszerzés ereje bele van ebbe foglalva, és alá van rendelve ennek. Eközben a teremtmény a másik módon van elrendezve, a kapni akarás ereje tölti ki, és ezt felügyeli az adakozás ereje, ami rejtett és belső erő.

Ezután mindkét fajta vágy leereszkedett a mi világunkba. Ezen a ponton, a teremtmény egyáltalán nem képes semmit érezni, hogy ki ő, és mi van benne. Ez automatikus módon van a belső erők által kormányozva, és ezeknek a befolyása emeli fel őket. Milyen erők ezek? Ezek a teremtmény alapvető erői, az élvezetek megszerzésére való vágy, és ezen belül van elrejtve az említett belső erő, amely az adakozásból eredő élvezetre irányul.  

A kapni akarás felemelkedik, miközben az adni akarás gyakorlatilag nem érezhető. Ez kizárólag az élvezetre irányuló vágy kiszolgálásának mértékében mutatkozik meg, az élet erejének ellátottsága által, és eszerint hozza létre az összes fajta kommunikációt a formák és az anyag között.  

Miközben a Nagy Robbanás megtörténik az ásványi természetben, ennek a teljes fejlődése az adakozni akarás sugalmazásából ered, az anyagban. Végül is, a kapni akarás, magában nem változik, ez egyszerűen csak kapni akar. és egyszerűen változatlan, miközben „tátott szájjal” várakozik. Ami változik, és oda adja a folyamatnak az élet erejét, az adni akarás, amely rejtetten van ebben benne. 

Így, ez a két erő emelkedik tehát ki: Az adni vágyás annak ellenére, hogy el van rejtve, vezeti a kapni akarót és nyomja előre. Ezen a módon fejlődött ki az egész univerzum, majd a Föld, ennek a két erőnek a kölcsönhatása alapján, mint a hideg és a meleg, ráöltözés és elutasítás, és így tovább. A természetben, minden, amit látunk, ennek a két ellentétes erőnek a kombinációjából áll, amelyek aktuálisan egymásba épülnek, és az egyik irányítja a másikat. Az ásványi, növényi, állati és beszélő szinteken feltűnő valamennyi változás oka, ennek a két erőnek, az egymásba ágyazódása, vagyis a kapni akarásé és az adni akarásé. Különböző kombinációban összekeverednek egymással, miközben az adakozás manifesztálódik, feltárul, és átveszi az irányítást a megszerzés felett, egyre jobban. Majd a kapni akarás ebben az irányban halad tovább, mert ez a fejlődés előnyöket jelent a számára.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.