Dr. Michael Laitman

Növekedni a változáshoz

Kérdés

Hogyan tudjuk felgyorsítani a csoport fejlődésének sebességét?  

Válasz

Egy tojás például nem fog kikelni előbb, mint amikor eljön az ideje. Ez az állati természettel függ össze, és nagyon szigorú törvények szabályozzák. Idővel az emberek tanulmányozták a tyúkot, és megtanulták, hogyan szimulálják azokat az optimális feltételeket, inkubátorban. Ezzel szemben nem csak a természetből vehetünk példákat, hanem használhatunk természeti erőket és felgyorsíthatjuk velük a saját fejlődésünket, megváltoztathatjuk a minőségüket. Más szóval az egész lényege, hogy hogyan érzékeljük őket.

Valójában, a fejlődésünk nem behatárolt egyetlen kitaposott ösvénnyel. Néhányszor kiterjeszthetem a saját minőségeim által azt. Ez nem elegendő azonban, meg kell változtatni magamat, és akkor transzformálhatom magam az ellenkező irányba, mint ami vagyok.

Ezért szükségem van gyorsító erőre, amely először és elsősorban biztosítják a számomra, hogy ráébredjek erre a transzformációra. Ha mi nem szeretnénk megreformálni magunkat, a spirituális növekedés folyamatában, akkor ki fog ezzel törődni? Ki ne akarna növekedni? Még egy tojás is kiskacsává akar válni és a kiskacsa pedig nagykacsává. Ez a törvény.

Azonban ha tovább lépünk a kapni akarás minőségétől az adakozás minősége irányába, akkor a kapni akarás nem fog segíteni nekem elérni az adakozást. Csak egy negatív hozzáállást fog biztosítani bennem, a saját irányomba. Ebben az esetben gonoszságot fogok érezni a kapni akarásban, elkezdem gyűlölni, és transzformálni akarom ezt az ellenkező irányba.

Kiderül, hogy a fejlődés érdekében, ki kell építenem egy környezetet magamnak. Meg kell teremtenem a feltételeket amelyek, szolgálnak engem a folyamatos ébrenlétben, a jelenlegi belső állapotomban, amely káros a számomra, és ezért ki akarok lépni belőle, és megváltozni.

A fejlődésem nem csak egyszerűen a növekedésről szól, hanem arról, hogy megváltozzam. Nem arra van szükségem, hogy nagy legyek, mert most még kicsi vagyok. Inkább hasonlóvá kell válnom a Teremtőhöz megszereznem egy ellentétes formát tőle, önmagam által. Ezért tanulok a Teremtőtől, hogyan kell birtokolni más minőségeket, amelyeket a sajátommá kell tennem. Akkor, elrendezem a környezetet, amely segíteni fog nekem látni ezeket a minőségeket, amikre vágyom, miközben látom a jelenlegi minőségeimet is, mint a nem kívánatos, gonosz és káros dolgokat. Így cselekedve, megteremtem a „melegházat,” amely helyesen fog engem felnevelni.  

Így, két ellentétes természeti formával dolgozom; a megszerzés természetével, amely annyira jellemzi azt a világot, és az adakozás természetével, a Fény erejével, amely a jövő világát jellemzi. Megformálok egy környezetet, amely segít lecserélni az értékrendemet és felismerni, hogy a jelenlegi értékeim gonoszok, összehasonlítva a spirituális értékrenddel, amit a jövőben meg kell szereznem. Ez az egyetlen módja annak, ahogy előre haladok.

Ami szükséges, az nem csak a jelenlegi feltételek „felmelegítése.” Folyamatosan a szemem előtt kell, hogy legyen az eltérés a holnap és a holnapután minőségeiben, hogy az rámutasson a helyes irányra bennem. Szükségem van a változásra, és a változás fontosságának a kiterjedésére. Akkor naggyá akarok majd válni, de nem a megszerzésben, hanem az adakozásban. Ismerve a jelenlegi, gonosz és káros állapotomat, boldog leszek, ha azt magam mögött hagyhatom.  

Összefoglalva, az embernek el kell rendeznie az összes szükséges feltételt az önmaga számára. Dolgoznunk kell, de sokkal inkább a környezetünkön, mint magunkon, vagyis az „üvegházon,” az „inkubátoron,” és az felgyorsítja a növekedésünket. Akkor elérjük a kívánatos állapotot, nem az erre kijelölt 6 000 év végén, keresztülmenve az összes fájdalmon, a Természet keze által, hanem eljön a siker előbb, egy könnyebb, kedvesebb és élvezetesebb módon, és mindenek előtt rövidebb idő alatt.  

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.