Dr. Michael Laitman

Módszer első kézből

A kabbalisták különböznek egymástól, a fejlődési, a megértési és a beteljesedési fokozataikban. Természetesen ez a lelkek típusaival is kapcsolatos, ahogy azok megérkeznek a mi világunkba, minden generációban.

Ebben a próféciájában Baal HaSulam azt írja, hogy a Teremtő azt mondta neki: „Vedd ezt a kardot a kezedbe…” Lényegében ezek a szavak jelzik, hogy a Teremtő egy hatalmat adott neki, hogy korrigálja a hatalmas emberi diszharmóniát. „Jó dolgok fognak történni rajtad keresztül, mostanáig nem volt ennyire hittel teli ember, mint te…”

Az egyik levelében Baal HaSulam azt írja, hogy Ari, a nagy kabbalista volt az, aki feltárta a korrekció módszerét a számunkra. Mi nem is vagyunk képesek felfogni az igazságaik magasságát. Például, Baal HaSulam szerint, Rabbi Akiva természetesen magasabb szinten állt, mint Rashbi. Azonban Rashbi több dolgot tárt fel a számunkra, mint Rabbi Akiva, és értékesebb a szemünkben, ezért többet vagyunk képesek elfogadni az utasításaiból.

Hasonlóan Ari is rendkívül nagyszerű és fontos a számunkra. Ő fejlesztette a korrekció módszerét is, mert a lelke a Messiások típusok, József fiai közé tartozik (Mashiach ben Josef). Baal HaSulam azt írja, hogy egyetlen szál ember sincs, aki teljesen értené Ari módszerét. Több bölcs is volt az óta, de Baal HaSulam volt az első, aki kiérdemelte Ari lelkének a megszerzését.

Ez nem a személy erejétől, bölcsességétől, vagy a tanulásba való erőfeszítéseitől függ. Ez egy belső okból emelkedik ezen a módon fel, a lelkek rendszere által és ezért Baal HaSulam azt mondja, hogy ő egyszerűen kiérdemelte ezt, ellentétben a többiekkel.

Mi nem értjük ezt. Csak azt látjuk, hogy egyik vagy másik módon, minden ember a világban egy saját sorsot valósít meg, amely megfeleltethető a „szerencséjének,” a gyökerének. boldognak kell lennünk, ha olyan személytől kapunk instrukciókat, aki Ari lelkének volt az inkarnációja, annak érdekében, hogy a korrekció módszerét a modern időkben is átadja nekünk.

Ezért használjuk Baal HaSulam munkáit. Amikor valaki felkészül a leckére, nagyon fontos, hogy érezze, az elsődleges forrásokról fog tanulni, a legmagasabb, és legeredetibb forrásokból.

Még ha nem is értjük a spirituális világot, gyakran úgy tűnhet a számunkra, mintha valaki szerencsésebb lenne a fizikai világban, mintha valaki lehetőségek által jutna előre, amiket megkap. A siker sok erőt és erőfeszítést ad valakinek, és láthatólag a szerencse mindig másokra mosolyog rá.

A kabbala alapján megértjük, hogy mindez a lelkek gyökeréből származik. Ezért érdemeltünk ki egy olyan tanítót, mint Baal HaSulam, hogy biztonságos alapot jelentsen és hatalmas élvezetet a számunkra. Segítséget kapunk egy speciális lélektől, aki a Teremtő médiumaként befolyásol bennünket, és bennünket hozzá kapcsol.

A végén, erőt kapunk Felülről, a korrigált lelkek teljes rendszeréből, és biztosak lehetünk abban, hogy ezen keresztül eljut ez a korrigálatlan lelkekhez, vagyis minden emberhez, aki nem találta meg a korrekció erőivel a kapcsolatot, és ez beteljesít mindannyiunkat.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.