Dr. Michael Laitman

Női vágy és a férfi szándék

Gyakorlatilag az összes anyaga a Kabbalah tudományának, a nők ragaszkodásáról szól.  Ennek az oka az, hogy mi a megszerzési vágyainkat, – melyeket női vágyaknak tekintünk – tanuljuk meg korrigálni a Teremtő segítségével, melyeknek férfierőt tulajdonítunk.

Két erő van a valóságban a Teremtő és a teremtés ereje. A férfierő az adakozás és a női erő a megszerzés. Másként kifejezve ez a két vágy – az adakozás és a megszerzés – egyesül bennünk és két egymást kiegészítő formában, azaz két félben nyilvánul meg: nőben és férfiban.

A férfi (Gever – גבר) a valamin való túlkerülés lehetőségét jelenti. (Hitgabrut – התגברות) ami maga a szűrő (Masach). Az edényt férfi, azaz adakozó,  s női azaz megszerző részre osztjuk fel, és ahogy írva vam: “az erő a nő minőségeiben rejlik“.

A mi életünk a spiritualitásnak egy projekciója (kivetülése) és ez teremti meg a nőre és a férfira való elkülönülést. A spiritualitásban az edénynek ezt a két részét egyesítjük, és ezen egységükön belül a vágy vaskossága (Aviut)a női rész, és amin pedig szűrő van, s amelyen keresztül a Visszavert Fény emelhet fel az pedig a férfi rész. Az egység szüli meg az edényt, amely pedig egy új Partzufnak ad életet, amely az adakozás érdekében szerzi meg a fényt, vagy más szóval az egésszé vált két félnek megszületnek a fiai, kiket megértésnek (Avanot – הבנות) is nevezünk. Ennek az oka az, hogy a fiaik mellett mindig ott vannak a lányaik is (Banot – בנות).

A világunkban lévő szerepek felosztása által, világosan láthatjuk, hogy a férfiak szándéka mire irányul és a nők szándéka mire irányul. A nő az otthon, az ő célja ennek a fenntartása, életet adni gyermekeinek, és gondoskodni a családi háztartásról. Másfelől a férfi célja az, hogy elhagyva az otthont, működéséhez előteremtse a hátteret. Ez pontos másolata a spiritualitásnak, ahol a megszerzési vágy a női minőség, miközben a fölötte lévő szűrő, a férfi minőség. Amikor ezek egyetértésben működnek, elérik az egységet a Felső Fénnyel, a Teremtővel  és ennek eredményeképpen  úgy Partzufok emelkednek fel, melyek az adakozás érdekében képesek működni,  melyeket a “fiaiknak” nevezünk.

Írva van: “ Van  a férj és feleség, és közöttük a Szentség a Shechina“ Ami azt jelenti, hogy a Felső Fény pontosan a megszerzési vágy és a szűrő ereje közötti kölcsönhatásban jelenik meg.

Napi Kabbala Lecke a Nőkről 2011.06.03 4–ik rész.

ford: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,173 seconds.