Dr. Michael Laitman

Egyenlőségről és elsőbbségről szólva

Ma egy átmeneti állapotban vagyunk. és amikor elkezdjük a korrekciót, a nők teljesen egyenlővé válnak a férfiakkal.

A spirituális úton a nőnek kell felállítania a vágyat, neki kell nyomást helyeznie a férfira, azt előrehaladásra késztetve. Hasonlóan a mi világunkban is a feleség helyezi a férfit nyomás alá, hogy az dolgozzon és keresetét haza hozza. És amikor létezik az otthon, és az annak fenntartására szolgáló kereset, akkor vagyunk képesek gyerekeknek életet adni, és őket felnevelni.

Ugyanígy működik ez a spiritualitásban is: amennyiben mi a lelkek korrekcióján együtt dolgozunk, akkor életet adunk új lelkeknek, új kapcsolatoknak. Írva van ezzel kapcsolatban: “A férj és feleség, és a Shechina (Istenség) közöttük”. A Teremtő felfedezése pontosan közöttünk történik meg, amikor mi együtt vagyunk.

Mind a férfinak és a nőnek bele kell adnia részét ezekbe a cselekedetekbe. Egyik sem nagyobb mint a másik itt. Lehetetlen életet adni a nő nélkül. Egy új lélek, egy új spirituális Parcuf csakis a női vágy erejével nevelhető fel.

A korrekció folyamatában senki sem szerez meg nagyobb jelentőséget. Senki sem kisebb vagy nagyobb. Bármikor amikor valami kevesebb súllyal bír, akkor azt más kiegyenlíti a Fények és Edények ellentétes értékének megfelelően. A női vágy nélkül a férfi erőtlen, és a női vágy a férfi szűrője nélkül ugyancsak erőtlen.

Mindennek ellenére ki az elsődleges akkor? A nő. Mindez azért van, mivel a korrekcióra irányuló vágy az mindig a nőtől származik. Ugyanígy van ez a mi világunkban is. Bár a férfiak úgy gondolják saját képességeik által érnek el sikereket, a valóságban összes cselekedetük csakis a nők számára történik, csakis annak érdekében hogy a nő szemében érjenek el fontosságot. Ez az ahogy fel vagyunk építve.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,646 seconds.