Dr. Michael Laitman

A legmegbízhatóbb garancia

Az embernek alapvető szükséglete a stabilitás és a biztonság: stabil gazdaságot szeretne, életkörülményeket és egészséget.  Ez egy hétköznapi ösztönös vágy, amely szükséges az állati test számára. Az állatok is birtokolják ezt, és ugyan ezért gyűjtenek élelmet a télre.

Mivel a mi egoisztikus vágyaink egy fokozattal magasabbak, mint az össze többi teremtményé, olyan védelmet szeretnénk, amely úgy szolgál bennünket, mint az életbiztosítás, sőt azt gondoljuk, örökké élhetünk. Emellett a legmegbízhatóbb biztonságot akarjuk a gyerekeinknek.  

Bár látjuk, hogy ez nem működik a gyakorlatban, mégsem ejtjük ezt az elképzelést. Egy nagyon bizonytalan és nem biztonságos világban élünk, és ezért elég bizonyos, hogy lehetetlen bármilyen biztosítást kínálni a holnapot tekintve magunknak, vagy a gyermekeinknek. keményebb munka által, annak érdekében, hogy több pénzt teremtsünk.  

Ez egy jól ismert pszichológiai probléma. Mondhatnám, ez egy spirituális probléma, ha elfogadjuk, hogy van egy felsőbb erő, aki az egész életünket elrendezi és kontrollálja, lényegtelen mi mit teszünk, és ha ez így igaz, akkor mi semmilyen biztonságot nem fogunk garantálni magunknak.  

Az élettapasztalatunk alapján azt gondoljuk, a gazdagabb, egészségesebb, és erősebb ember, egyben a nagyobb önbizalmú, és nagyobb lehetőségű a jövője, bárki máséval összehasonlítva.  

Ezért a kabbala bölcsessége egy másik megoldást kínál az embernek. Ha kapcsolódik a felső erőhöz, az egyetlenhez, amely irányítja a teljes teremtést, minden esetben, és minden pillanatban, és ez lehet a legmegbízhatóbb garancia a biztonságra.

Szándékosan kaptuk ezt bizonytalansági és segítség nélküli érzést, a félelmet, és minden egyéb problémát, hogy megtalálhassuk a helyes választ ezekben. Ami az, hogy akkor fogunk biztonságot érezni, amennyiben megvalósítjuk azt, amit valóban megkaptunk, mint a megbízható biztonság eszközét, az életünk valamennyi alkalmára.

Valaki azt gondolhatja, hogy a Teremtő túl mesze van, egy másik világban létezik, és nem érzi a kapcsolatot vele. (Bár tudomást már szerzett Róla) De itt, a mi világunkban, a legjobb fajta biztonság elrendezni magunknak egy környezetet, ami támogatni és segíteni fog, és amely vállalja a felelősségét minden tagja irányába, pont annyira, amennyire azt minden tagja képes garantálni.

Ha az ember egy ilyen kölcsönös garancia feltétel rendszerében él, ez mindenre kínál egy biztonságot a számára.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,145 seconds.