Dr. Michael Laitman

Az egyenlőség a maximális adakozásban rejlik

Kérdés:

Amennyiben a világot a nők irányítanák akkor minden jobb lenne?

Válaszom:

A világot nem képesek a nők irányítani. Természeténél fogva a nőnek vagy apja, vagy férje tulajdonában kell lennie. Mindez azért van, mert spirituális gyökerének megfelelően ő Malchut, mely csak annak következtében képes cselekedni, amit férjétől kap. Semmivel nem rendelkezik maga által.

Ez a nő szerepe: Azáltal hogy a férfit spirituális munkára inspirálja, ő megkapja a Fényt a férfitől. Meg kell értenünk hogy ez semmilyen lekicsinylést nem jelent. A nő semmivel sem alacsonyabb mint a férfi, hanem épp ellenkezőleg, a nő vágya nélkül, a világ nem lenne képes előre mozdulni. Nem létezne korrekció, és mi nem lennénk képesek elérni az egységet a Teremtővel. Mi pontosan a női vágy által egyesülünk Vele. Ez az ahogy mi megvalósítjuk a férfi erejét.

Nem szabad a különbségekre tekintenünk, vagy az egyiknek a másik feletti előnyét keresnünk. Nem szabad mindezt önzően megítélnünk. Épp ellenkezőleg, megközelítésünknek altruisztikusnak kell lennie: hogyan kapcsoljuk össze a nőt és a férfit a cél elérése érdekében. Végül is a cél elérhetetlen a közöttük levő tökéletes egység nélkül.

Amikor mindketten maximálisan adakoznak, akkor mindketten egyenlőek. Amennyiben a nő önmagát teljesen átadja, és a férfi is magát teljesen átadja, az azt jelenti hogy egyenlőség uralkodik közöttük, és mindketten haladnak a Teremtő felé.

De vajon mindketten ugyanazt cselekszik? Természetesen nem. Ellentétes dolgok erednek belőlük, de ez azt jelenti, hogy ők egyenlőek.

Ez másképpen van a mi világunkban, ahol mind a nők mind a férfiak, ugyanazon kihívásokkal néznek szemben. Lehetséges mindez? Ez a probléma hamarosan megmutatkozik majd egy nagyon erőteljes összeomláson keresztül, hiszen mindezzel elpusztítjuk létezésünk alapjait.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,174 seconds.