Dr. Michael Laitman

Játszodjunk mintha a világ jó lenne?

Kérdés:

Mit jelent a Kabbalah Bölcselete szerint, játék a férfi és a nő között?

Válasz:

Én játszom mintha én jobbá akarnék válni, ez a valódi szándék. Ez a játék a spiritualitásban gyökeredzik. Még a kövületi, növényi és élő állapotban is, de különösen az emberi állapotban, gondolatban ás a vágyban, ha valaki növekedni akar, mondjuk ő jobbá akar válni – ő játszik. És igy ő “energiát” húz  magára, Körbevevő Fényt a felső, magasabb állapotból, és ezáltal oda emelkedik, egy új és javitottabb állapotba.

Kérdés:

Hogy kell játszani a családban?

Válasz:

Úgy kell játszani mintha a család már korrigáált lenne: nem szabad vitatkozni, hanem le kell takarni a rosszat. Irva van: ”Minden rosszaságot letakar a szeretet ” Ne próbáld kijavitani a rosszakat, hanem takard azt le.

Kérdés:

Mit jelent  az, hogy beismerni a rosszat? (akarat a raa)

Válasz:

Minek az érdekében? Te ki tudod azt javitani? Nincs értelme, rossz kielemzésének, kifejezett keresésének. Ez felfedeződik magától, ha te folytatod azt, hogy te jó vagy, vagy azzá akarsz válni. Mi a spirituális összeköttetésre vágyunk, és ennek eredményeképpen fedezzük fel a roszat, amely a még korrigálatlan  része a következő szintnek, állapotnak. És mi utána korrigáljuk azokat. Ugyanúgy van ez a korporeálitásban: minek kell felébreszteni a rosz dolgokat? Ma ez az egész világ problémája. Kezdjünk ehelyett úgy játszani mintha a világ jó lenne, és  mi Fenntről erőt húzunk, amely korrigál minket, és a világ igazán jó lesz. Így kell viselkedni a családban, a feleséggel, a gyerekekkel ás más helyeken is.

Kérdés:

Mit csináljunk, ha a vannak problémáink , amelyeket szükséges megoldanunk?

Válasz:

Mi megoldjuk a bajokat, de nem ugyanabban az formában, amelyben azok előjönnek és felfedeződnek most a gyülölet és a szeretet formájában. Mi “megyünk tovább”, nyilvántartjuk a problémákat, és elrendezzük őket. A fő dolog, hogy kivülről visszahúzzon téged a közöttünk levő kapcsolatba és átvigyen egy alaposabb biztosítékba, garanciába az hogy szükség van a megoldásra.

Mi egymás között csak a jót játszunk. A “Játszunk” jelentése: azt akarjuk, hogy valóban így legyen. Állandóan rosszaságok, hibák fedeződnek fel, és mi ráépitjük magunkat ezekre. A szeretet letakarja, lefedi  a rosszakat. Nem lehetne szeretet, ha nem lennének súrlódások. Néhányszor az emberek akarják érezni ezeket a  súrlódásokat, vitatkozásokat, azért, hogy nagyobb szeretetett fedezenek fel. Nem létezhet egyik a másik nélkül.

A helyes hozzáállás nem változik meg: mindig húzd magadat a kapcsolat felé. Ne probálj lopni valamit, azért, hogy felfedezd, hogy te vagy a tolvaj, és azután korrigáljad magadat. Az összesz “jó tettek” spirituális “parancsolatok”, mindig jó útra vezetnek és  rajtuk kereszül felfedeződik benne a rossz része ugyancsak.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.