Dr. Michael Laitman

A végtelen küszöbén

Kérdés

A lecke alatt folyamatosan a közeledő kabbala kongresszusra gondolok és ez nagyon nehézzé teszi nekem a leckére való összpontosítást. Elvesztettem valamit ennek eredményeképpen?  

Válasz

Természetesen nem. Mindig érezzük a felkészülési folyamat nyomását egy ilyen tömegű esemény előtt. Egyszer egy évben összegyűlünk egy találkozóra az Egyesült Államokban, és látnunk kell, ez egy különleges alkalom az egymással való egyesülésre. Nincs egyéb lehetőség a még több Körbeölelő Fény támogatásának, erejének megszerzésére, az előrehaladáshoz az ilyen jellegű találkozóknál.

Ez pontosan az, amit én személy szerint várok. Emlékszem, hogyan kezdtem el szó szerint tanulni Rabashal, szóval néhány hónappal később együtt utaztunk Tzfat városába. Egy kis telken egy kicsi házban, az összes Rabash tanítvány összegyűlt, akik valaha tanultak vele, majd hirtelen csatlakozni akart hozzánk. Körülbelül 40 ember gyűlt össze, ami egy egészen nagy csoport volt azelőtt, hogy én új tanulókat hoztam hozzá.  

Láttam, mennyire izgatott volt az utazás miatt, és hogy ott lehet. Megkérdeztem tőle, „Mi az, ami ennyire különleges ebben?” Elmagyarázta, hogy az ilyen találkozók a leghatékonyabb eszközök a világunkban a spirituális előrehaladáshoz, amikor a személy az egyesülés érdekében másokkal, az egyesülésért magáért dolgozik, erőfeszítéseket tesz, vágyik a többiektől való erő megszerzésére, összeszedni és elnyelni őket önmagába, szó szerint meginni ezt az erőt.  Ez csak rajta múlik, az ő érzékenységén.

Ha helyes módon készülök fel a találkozóra, akkor, amikor odamegyek, minden megkapok, amit csak lehetséges. Mindez csak rajtam múlik. Mindez azért van így, mert szemtől szembe állunk a végtelennel. El tudok menni a kongresszusra úgy, hogy semmit nem kapok, megvetem a többieket, és még hidegebben hagynak, mint azelőtt. Vagy elmehetek oda úgy, hogy lenyűgöznek, megérintenek, és inspirálnak a többiek. Annyi erőt olvaszthatok magamba, és Körülölelő Fényt, amit nem tudok évek tanulásával sem megszerezni. Minden a saját felkészülésemen múlik.  

Ezért kell már most készülnöm a közeledő kongresszusra. Egy ilyen hatalmas esemény előtt amikor az ember tervezi, a többiekkel való összekapcsolódást, muszáj éreznie aggodalmat és félelmet, olyan érzéseket, amelyeket úgy tarthat magában, mint egy hatalmas belső változás küszöbét. Ez a nyomással teli elvárás és és előkészület, még fizikailag is érezhető lehet.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.