Dr. Michael Laitman

A Fény az edényben: nem csak kitöltés, hanem átitadódás

A Teremtő egy olyan vágyat teremtett, amely „kerek” volt (vagyis a kezdetekben nem volt semmilyen érzékelhető részlet benne, homogénnek tűnt) és azt kitöltötte Fénnyel. Az Ő erejével, vagyis a Fény erejével, megteremtette a vágyak valóságát, és kitöltötte ezt ugyanazzal a Fénnyel.  

Így csak két eleme van a mindenségnek: a vágy és a Fény, az edény (Kli) és ami kitölti azt. A Fényt, mint Teremtőt nevezzük meg, míg a vágy „teremtménynek” tekinthető. Csak ezek léteznek a Végtelen Világban. Mint „világ” a spiritualitásban, a létezés egy állapota, és nem egy olyan kép, amelyet mi állítunk össze, a mi világunkban, és amellyel leírjuk a világunkat.

Tehát a vágy kezdeti állapota és a Fény együttetessen, alkotják a  „Végtelen Világot” mivel abban nincs sem megszorítás, sem megkötöttség. A vágy annyi Fényt birtokolhat, amennyit csak akar. Minden vágy komponens ki van töltve.

Mi hiányzik itt? A vágy meg lett teremtve, de nem tudatos ebben. Létezik, mivel a Fény fenntartja. A vágy felemelkedése érdekében és hogy érezze, hogy a saját lényegét, hogy miért lett megteremtve, szükséges egy bizonyos kiegészítő komponens beiktatása. Mindez azért, mert ameddig a vágy önmagába be van zárva, nincs öntudatra ébredése, és tudomása a saját létezéséről.

Annak érdekében, hogy érzékelje önmagát, a vágynak a vágynak kívülről kell látnia, megvizsgálnia önmagát, és reflektálni a saját létezésére. A fejletlen emlősök és emberek nem rendelkeznek ezzel a karakterisztikával, jellemezhető tulajdonsággal. Csak akik felemelkednek, teszik fel a kérdést magukban: „Ki vagyok, és miért létezem? Mi az életem célja? Mi az élet értelme?” Ök. azok, akik nem csak a vágyak kitöltésében, hanem abban is érdekeltek, hogy önmagukból kifelé törekedjenek, és onnan tekintsenek a létezésükre.  

Annak érdekében, hogy egy vágy megkapja ezt a lehetőséget és kapacitást, a Fénynek be kell lépnie a vágyba, és át kell adnia neki a saját minőségeit. Ebben az esetben mind a vágynak mind a Fénynek a tulajdonságai egymásba fognak hatolni, és a kettő minőség közötti kontraszt, eltérés kezdi a vágy, a felébredő tudatosság alapján feltenni a kérdést: „Honnan jöttem? Miért létezem? Hová megyek?”

Azonban ha a kiegészítő minőség nem kerül a vágy felszínére, és a vágy nem kezd el elemezni mindent ezen a kapott minőséghez viszonyítva, és csak a természetes szükségleteivel törődni: akkor csak a kitöltés és a homogenitás marad. Hasonlóan a kövületi, növényi, állati, szintekhez, akik csak a vágyak kitöltöttségére törekednek és a kitöltött vágyakat, a legjobb lehetséges formában fenntartsák.

Ezért a Teremtőnek kell átitatnia a vágyat és beleoltania Magát, hogy odaadhassa neki a Fény formáját.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.