Dr. Michael Laitman

Együttlétre szánva (ítélve)

Kérdés

Képesek vagyunk a „WE!” kongresszuson befolyásolni és javítani a világ általános állapotát, amely annyira nehéz pillanatokon megy most át?  

Válasz

A nehéz idők még nem érkeztek el. Jaj nekünk, ha valóban a szenvedés útján kell előre haladnunk az egység irányába, amelyre az egész világ szánva lett eredetileg.  

Láthatjuk, hogy a világ globális lett, áthatva szerves kapcsolatokkal, és mindenki befolyásol mindenki mást, és ezt nevezzük „pillangó”hatásnak. Nincs semmi szabadságunk egymás viszonylatában: teljes függésben vagyunk egymástól, mindenki, mindenkitől.

Még nem ismertük fel, hogy milyen fullasztó mértékben köt meg minket ez a kapcsolat rendszer, a legkisebb mértékű szabad cselekvéstől. Borzasztó ebben a helyzetben találni magunkat, olyan feltételekben, ahol mindenki a saját egoizmusának és egoista számításainak a markában van,

Az ember hirtelen érzi, hogy ezer lánc által van lekötözve, és olyan emberek leghalványabb lélegzetétől is függ, akik egyébként teljesen indifferensek a számára. Hogy lehetséges egyáltalán létezni egy ilyen állapotban?

Sehová nem tudunk elszaladni: Nem tudunk elszakadni és eltávolodni egymástól,  éppen ellenkezőleg, a kapcsolatunk növekvő módon szorosabb lesz, és teljes, kölcsönös függés fog kialakulni szó szerint mindenben.

Amikor a tömeg média beszél nekünk a körülöttünk történő eseményekről, és azt gondolhatjuk ez alapján, hogy mint külső szemlélő vizsgálhatjuk ezt. De valójában én függésben vagyok, minden kitermelt gallon kőolajtól Líbiában, minden egyébtől, ami Franciaországban történik, vagy Törökországban, és így tovább. Más szavakkal, ők még csak nem is a szomszédaim, hanem minden, ami történik, akár a világ másik felén is legyen, lehetetlen elrejteni a totális kapcsolat hatásai alól.

Ezért végül fokozatosan meg kell értenünk, hogy a kabbala egy módszert ad a korrekcióra, amely nélkül az emberiség elveszne, életképtelenné válna.

A kabbala megtanít minket arra, hogy milyen módon érhetjük el a felső erőt. Nekünk magunknak, nincs erőnk! Ez megmagyarázza nekünk, hogyan tudjuk feltárni a felső erőt, amely elvezet bennünket a köztünk lévő kapcsolatokhoz. Végül is nincs elképzelésünk, hogy milyen módon alapozzuk meg a békét a világban, és csak egyre közelebb kerülünk a háborúhoz, amelyet a kabbala szintén leír, mint egy lehetséges út a fejlődésben, ha nem vonják magukra az egyesítő erőket.

Az eljövendő konvencióig van egy speciális lehetőségünk a világba egy olyan erő megjelenítésére, amely befolyásol bennünket, egy jóindulatú módon. Enélkül, láthatjuk, hogy a világ hogy zuhan le, egy félelmetes sebességgel, egy nagyon kényelmetlen szituációba.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,722 seconds.