Dr. Michael Laitman

Mint egy csepp a szabadesésben

Mi egy széttagolt valóságban élünk, (Elokim) Istennek nevezünk, ami a Felső, az adakozó. Ez az érzékelésben a felső, amely felülmúlja a mi erőnket. Sokkal erőteljesebb, és dominánsabb erő, amely formálja azt a valóságot, amelyet mi egyetlen egészként hozunk létre.

Képzeljünk el, egy hatalmas vízcseppet, szabadon esni. Mivel nincs gravitáció a kölcsönös egymásra hatásában a molekuláknak, egy egész vödör víz lehet egyetlen cseppben akár. Ez az, ahogy mi összekapcsolódunk egy közös „cseppben,” mindenféle különbség nélkül, amit mi képzelünk most oda.  

Ez a csepp, egy vágy és a Fény, amelyek kényszerből hatják át egymás, amely kényszer felülről érkezik, az elkülönülés ereje által. A Fény, nyomást gyakorol a vágyra és egy lenyomatot hagy benne, a saját ellentéteként. Majd a közös, egységes vágy hirtelen érzi, hogy szétesik darabjaira, összeomlik, és feloszlik, sok különböző részre.

Ez a törés a Fény ereje által valósul meg, amely a kezdeti cseppet milliárd elkülönült cseppecskére zúzza szét. Elkülönülnek egymástól és a Teremtővel ellentéte lenyomat emelkedni kezd bennük – ez a Fáraó, az egoizmus, a gonosz hajlam, tisztátalanság – az egység ereje helyett, amelyet „szentségnek” nevezünk, és köztük uralkodott a törést megelőzően.  

Most a hozzáállásunk egymáshoz ellentétes a magasabb állapotunkkal, azaz a Teremtővel. A korrekció annak a megértésében rejlik, hogy egy akarat által, el vagyunk választva egymástól, és, hogy újra kell egyesülnünk, a kezdetei állapot feltárásával, amelyben a Teremtő minősége – az adakozás, a szeretet, és az egység – uralkodik köztünk. 

A feladatunk a helyes vágy vagy belső igény felismerésében rejlik. A visszatérés vágya által, visszatérek a teljességbe, szintről, szintre, fokozatosan. Ezért vagyunk szétszórva, és a gyűlölet által elválasztva, azaz a Teremtővel ellentétes oldalon, a sötétségben, a Fény ellentétes oldalán. A sötétségből fel kell tárnunk a Fény felé törekvés vágyát.   

A feltárás módja az engem felébresztő különböző impulzusok által jön el hozzám, belülről és kívülről egyaránt. Szükségem van ezekre az irritációkra. Azonban végül is a saját erőfeszítéseimet kell mind az érzéseimben, mind az értelmemben kifejtenem. Ennek eredményeképpen megértem, hogy az egység állapota az, amelyet a Teremtő, mint az egyetlen valóban létező állapotot, a számunkra megteremtett. 

A jelenlegi állapotunk az ellentétes oldal valósága az, amely megoszt bennünket, nem kívánatos, mert az ereje elkülönít minket egymástól. Ez egy speciális módon történő elkülönítés, ravasz és okos, mindenféle ütközéseket, problémákat emel fel közöttünk, negatív impulzusokat kelt, annak érdekében, hogy a jóság igényére ráébresszen bennünket.

Az anyagi szinten kezdtük, majd a spirituális kutatás irányába mozdultunk el. A végén az egyiket fogjuk preferálni a másikkal szemben. Mintha a Teremtő azt mondaná nekünk: „Itt van a Velem ellentétes oldal. Ott elválasztva, szeparálva kell lenni, ami nem probléma. A legfontosabb, élvezni ezt.” De nekünk azon kell tevékenykednünk, hogy a teremtőt szemtő szembe érezhessük, feltárhassuk, a saját beteljesedésünk által. A feladatunk, egy speciális elemzés elvégzése, annak érdekében, hogy visszatérhessünk abba az állapotba, ahol együtt vagyunk Vele, és az Ő minőségeivel, amelyek uralkodnak bennünk – az egység minőségeivel.

A felébredésünk érdekében, hogy felemelkedjünk a jelenlegi valóság érzékelésünkből, több. különböző impulzust kapunk, mint cunami, forradalmak, háborúk, tüzek, gazdasági krízisek, és így tovább. Mindez szándékosan érkezik el hozzánk, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat a fizikai szinten, a pillanatnyi vágyainkban (Kelim), és hogy érezzük, mennyire bizonytalan a létezésünk.

Ez előre nyom bennünket, más állapotok keresésére, és akkor az érzések mellett, az értelmet is aktiváljuk, „mivel rendelkezünk? Hogyan kerülhetünk, egy kedvezőbb állapotba? Mi az, amit már megpróbáltunk? Mit kell még megpróbálnunk?” Talán abbahagyjuk a hazudozást, egymásnak, és talán elkezdünk valódi megoldást keresni anélkül, hogy a különböző, elválasztott részek hitelt kapjanak, az egység költségére, és ezzel mélyebb válságba merítsenek bennünket.

Ez az, ahogy mindannyian, megértjük a saját helyzetünket, és keresni kezdünk, egy jobb állapotot.   

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.