Dr. Michael Laitman

Az örökkévaló valóság az én vagyok

Kérdés:

Mi marad megváltoztathatatlan abban a személyben aki spirituálisan fejlődik, és mi az ami megváltozik?

Válaszom:

Az egyetlen dolog ami nem változik az a szándék a megfelelő cél érdekében, melyet a személy néha megpróbál létrehozni. Emellett minden megváltozik és semmi nem marad meg. Mi mindent elveszítünk kivéve a megfelelő szándékot, amennyiben megteremtettük azt. Minden más csak úgy tűnik hogy hozzánk tartozik, beleértve létezésünket is, és az is csak annak érdekében lett nekünk megadva, hogy megteremtsük a megfelelő szándékot.

A világ és a spirituális világ sincs számba véve. Csak a szándék marad, melyet mi erőfeszítéseink eredményképpen teremtünk. Ez a spirituális edény, a lélek.

Ezen a szándékon belül mi meglátjuk az örökkévaló valóságot, azaz magunkat. Mi is az igazi valóság? Mindaz a saját magunk felfedezésének mértéke a felső Fényben, azzal való azonosságunkon belül, azáltal hogy azzal egyezővé válunk. Mindez csakis a szándékon belül kerül felfedésre, és semmi nem marad azon túl.

Semmi más nem léteuik a szándékon kívül. Mindez azt jelenti, hogy semmi más nem létezik a valóságban. Minden más csak elképzelt és csak úgy tűnik, hogy most jelenleg létezik annak érdekében hogy elérhessük a szándékot. Végül is nekünk élnünk kell valamin belül. Ki teremti a szándékot? Az a személy, akit mi most úgy érzékelünk mint saját magunkat, ebben a világban élve, létezve. Miért van erre szükségünk? Annak érdekében, hogy létrehozzuk a szándékot.

Amikor mi befejezzük a szándék teremtését a spirituális létra kezdetétől annak végéig, akkor ez a teljes világ, ez a teljes valóság eltűnik, mivel valójában nem is létezett. Csak úgy tűnt, mintha létezne számunkra annak érdekében, hogy kifejlesszük a megfelelő szándékot.

Most már megérthetjük mennyire fontos az a cselekedet melybe belekezdünk – a mi saját örökkévaló képünk megteremtése, annak az embernek a megteremtése, aki hasonló a Teremtőhöz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.