Dr. Michael Laitman

Teljes függőség önmagamtól

Kérdés:

Mekkora mértékben függenek gondolataink, szándékaink, és a leckére való koncentrálás sikere mindenki máson, akik a világ különböző pontjain velünk együtt tanulnak? Létezik egy ilyen fajta globális összekapcsolódás?

Válaszom:

Mit jelent ez az összekapcsolódás? Amennyiben én a teljes valóságot saját lelkem részének tekintem, akkor én tökéletesen független vagyok. Ezen részeim csakis az én irányukban kialakított attitűdömnek megfelelően ébrednek fel, azon vágyam alapján, hogy fel akarom őket ébreszteni.

Én nem az ő külső viselkedésükre koncentrálok, hanem őket belülről ébresztem fel, és a belső kapcsolat ugyanazon szintjén amelyen ők ébresztenek fel engem reakcióként. Minden az én világgal kapcsolatos nézőpontomtól függ: én tekinthetem azt úgy, mint egy materiális valóságot számtalan testekkel, vagy mint emberek földi vágyait, vagy mint lelkem testét, annak Parcuf-át.

Az utóbbi esetben, én nem külső képeket látok, melyek látszólag a korporeális világban léteznek, hanem ehelyett én lelkem részeit látom, amelyeket nekem át kell formálnom. “Én” vagyok a fokális pont gondolatomban, szándékomban. “Én” az a szándék, melyet hozzá kell adjak ezekhez a vágyakhoz és tulajdonságokhoz, hogy azokat megfelelően irányozzam be.

Mit jelent az, hogy én a többiektől függök, és általuk vagyok felébresztve? Ahogy én magam felébresztem őket, én válaszul magamat ébresztem fel. Ez a felébresztés látszólag áthalad egy külső rendszeren, míg a rendszer valójában az enyém.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.