Dr. Michael Laitman

Egy világos lenyomat a sötét negatívból

A nehézség abban található, hogy a személynek el kell kezdenie érezni annak szükségességét, hogy környezetéhez forduljon, és attól a cél fontosságát kérje, egyébként nem képes annak elérésére. Ezt a cselekedetet nevezzük Lo Lishma-nak (nem az Ő nevében), és minden ezzel kezdődik.

A személy el akarja érni a spirituális világot, és mivel nincs más választása a környezetéhez fordul, és azon belül a cél fontosságát keresi, amennyiben nem teszi akkor végleg elfordul ettől a céltól. És akkor elkezd mindenfajta benyomásokat kapni ezzel a fontossággal, nagysággal kapcsolatban, bár először önző módon fordul azokhoz, és nem érzi a környezet saját fontosságát, csak a cél felé vezető eszköznek tekinti azt. A személy csak arra akarja felhasználni környezetét, hogy elérje célját, és egyenlőre nem kapcsolja a kettőt egymáshoz.

De fokozatosan elkezdi megérteni hogy a környezet tartalmazza összes edényeit, vágyait, melyeken belül ő képes elérni célját, beteljesülését. Ahogy ő tanul, és a Fény dolgozik rajta, elkezdi érezni hogy a cél maga ugyanazon vágyakon belül létezik, melyeket ő környezetétől kapott, azáltal, hogy egységre lépett velük. Más szóval az ő többiekkel való összeolvadása az a hely ahol a Teremtő megjelenik.

És akkor az adakozás ereje fokozatosan felébred a többiekkel való viszonyában, és ő megérti, hogy ők ugyanazon edény, a Teremtő tulajdonsága, melynek köszönhetően a személy képes a Teremtővel azonossá válni. Ott, a többi emberrel való viszonyán belül, a személy és a Teremtő találkozik, és egy egésszé válik az összeolvadást elérve.

Az önzőségnek, melyet a Teremtő mint saját negatív lenyomatát teremtett meg a vágyon belül meg kell maradnia! Valójában a fölött, és azzal ellentétben képes a személy magát azonosságban tartani a Teremtővel. Amennyiben nem rendelkezne az ellentétes formával, nem lenne képes elérni az adakozás tulajdonságát, és újra teremteni magát a Teremtő képmására.

Ezáltal a Teremtő hatalmasságának az elérése a mi edényünk, mindegyikőnk lelke, melyet mi a környezettől kapunk meg, és amelyen belül mi átéljük a spirituális életet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.