Dr. Michael Laitman

Hogy jöjjünk ki egy zsákutcából

Március 21, 2011

Dr. Michael Laitman

Ha a csoport zsákutcába jut és kölcsönös ellentétek és gyűlöletek halmozódnak, akkor legokosabb egy ideig szünetelni és hagyni, hogy az emberek meglássák az igazságot. Lehet, hogy az a legjobb, ha ki-ki otthon marad és leltárt csinál. A gyűlölet kevésbé vakít és objektívabban látjuk majd a társak közti gyűlöleteket, ha az ész ráél az érzelmekre.

.Gondolkozzunk, mit tehetünk ezzel a haraggal és gyűlölettel, honnan ered, miért adatott. Eszünkbe jut, hogy a gyűlölet a felmenés miatt adatik. A teremtő teremti a gonosz hajlamot, szándékosan teremt gyűlöletet közöttünk, hogy Őt hívjuk és a szívünkben feltárjuk. Az Elfogadás tudománya az eszköz a teremtő feltárására és alkalmunk van épp most feltárni Őt.

A Teremtő az önzésünk fölött tárul fel, mert amíg jól érezzük magunkat, nem hívjuk Őt. fel kell fognunk végre, hogy minden előrehaladás csakis a negatív érzésekből eredhet. Ha jól érezzük magunkat, nem mozdulunk, ilyen a természetünk.

Ezért lehet úgy dolgozni a társak szeretetén, hogy elképzeljük a lehetséges állapotokat és folyamatokat és felfedezzük magunkban és megértjük, leírjuk, naponta több leltárt is megcsinálunk és érzelmeket és észt viszünk bele. Így kezdjük el az állapotokat mi vezetni, jót is rosszat is, tudva, hogy ezek mind szükséges fokozatok, amelyek tovább visznek minket.

HA mindannyian arra törekszünk, hogy leküzdjük az “egó-t”, a kőszívet, akkor a tűársakkal közös szív, vágy szintjére lépünk. És akkor felfedezzük az egyetlen állapotot, ami igazán létezik, ami eddig rejtve volt előttünk.

Nem a társakon vagy a csoporton dolgozunk, hanem a szívünkkel a valóság felfogását változtatjuk meg. Nem a társakkal vagy a csoporttal van a gond. Csak a lelkünk létezik, amit be kell hajlítanunk a közösbe.

[37288]

Kabbalah Lecke 3/7/2011 Rabas

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.