Dr. Michael Laitman

A szívpont barátai

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Az egyik részem el akarna menni a  Gyűlésre, de egy másik részem ellene van, annyira, hogy senkit sem akar látni. Mit tegyek?

Válasz

A legjobb, ha szabadon választunk. Meg kéne értenünk, hogy mindkét részünk, és a percenként felbukkanó többi vágyunk is a Teremtő-től jön. Ezek az élet feltételei: ez mind én vagyok.

A döntéshozó az nem a testem, ami betegnek érzi magát, ha el kell indulni a Gyűlésre, és nem is a kedvem, ami változó. Mi mind egy szerkezet részei vagyunk, ahol az összes elektromos belső jelzést egy felső erő vezérli, egy program szerint, ami egy állapothoz vezet minket.

Élet és halál, s a köztes állapotok mind fentről vezéreltetnek, semmi véletlen nincs bennük. Tehát minden helyzetben el kell magamtól vonatkoztatnom, oldalról nézni ezt a mechanizmust, a testem, a kedveim, s mindent. A cél az, hogy lássam, hogy ez mind a teremtő-Adó munkája s meg kell értenem, amit ő akar itt és most, és milyen helyzetbe akaja eljuttatni a “szamaramat” (Hamor-homer szójáték: szamár- anyag) . Akkor megértem, mit akar, hogyan dolgozzak ezzel, és nem kell azonosulnom ezzel a “szamárral”.

Minél többször tudunk így nézni magunkra és oldalról tekintünk magunkra, mint egy anyagi testre, amiben ilyen-olyan erők mozognak, anélkül, hogy azonosulnék ezzel, hanem inkább csak használva egy  jövőbeli cél elérésére, annál hamarabb érek el sikereket. Így kell a társakat is tekintenünk.   Ne is nézzük az arcukat és a személyiségüket, hanem a belső, közös vágyat tisztán, aminek semmi köze a külső megjelenéshez. Ezt nevezzük úgy, hogy a szívpontban lévő társ.

[Kabbalah Lesson 3/22/11, Preparation to the WE! Convention

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.