Dr. Michael Laitman

Hogy tud egy önző szív adást kérni?

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Hogy tud egy önző szív adást kérni?

Válasz

 Persze, az önző szívű nem tud adást kérni. Hanem olyasmit kér, ami szerinte jobb neki. Máshogy nem is tud kérni.

De egy dolog, a természet, amiben létezünk és egy másik az, mikor máshogy használjuk a szerkezetet. Bár önző és egoista a viszonya másokhoz, mégis elrendezheti úgy a szerkezetet, hogy bevonzza  megvilágító gyógyító Fényt.

Hogyan gyógyít a Fény? Egoista vagyok és egoistán akarom használni, de ha megindult az a szerkezet, ami a Fényt behívja, akkor az engem kifordít magamból. A Fény visszavezet a forrásomhoz.

Ha már tényleg magamtól is kértem az adó-késztetést, akkor nem is kell engem visszavezetni a  forráshoz. Máris minden világos lesz De minden úgy van elrendezve, hogy ha ordítok is az adás érdekében, az titokban kapás lesz.

Minden szinten ez van. felemelkedem egy bizonyos szintre és leltárt csinálok:mit is kértem? Milyen társ szeretetéről beszéltem? És rájövök, hogy még mindig egoista voltam. Ami lentről szentség, az fentről szemét.

De van egy különleges felmeneteli szerkezet: a felső Hátsó fertályára tapad a lenti SKoponya Szeme. VAgyis szembenézek a sötétséggel, a káosszal, és lenullázom magam a társaim,a  csoport előtt, aki segít nekem ebben, és ezzel bevonzom az új megvilágítást, Fényt, ami gyógyít. Összeolvad a Birtoklás és az Értelem (Malkut és Bina)  –  az együttérzés (irgalom), ami fent uralkodik és az énbennem lévő megítélő szigor ereje. Ez az, ami a gyógyuláshoz elvezet.

Tehát senki nem várja, hogy rögtön az elején legyünk szentek, csak hogy szervezzük úgy a dolgokat, hogy bevonzzuk a “szentséget”(önzetlenséget). Ez előtt én épp az ellentéte voltam ennek! Máskülönben, hogy is gyógyulhatnánk ki a megtörtségből?

Mindig, ha egy új állapothoz érünk, az előző állapotok kitörlődnek az emlékünkből, hogy ne zavarodjunk össze. A jelen helyzet sem tiszta teljesen még, és nekünk ebből a sötétségből kell úgy elrendezni a dolgokat, hogy a felső Erő hatással lehessen ránk, azaz az adó-erő, ami nincs meg bennünk még. Tudatosan akarjuk ezt az újat, az új teremtést.

Erről szól a közös vágy (ima). Ez az ima arra van, hogy megkapjuk a csoportban lévő erőt, és érezzük, hogy törődünk a társunkkal.

[39196]

Kabbalah Lecke 3/27/11, Preparation to the WE! Convention

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,679 seconds.