Dr. Michael Laitman

A változó világok kaleidoszkópja

Még Einstein kvantumfizikai elméletének tanulmányozásához is szükségünk van új megközelítésekre, különböző matematikai és más jelenségek tekintetében.  Az elv alkalmazható sok tekintetben a spirituális világra, ahol szükségünk van kiegészítő érzékszervekre, az öt meglévő érzékszerv és az elménk mellett, amelyek ugyanazzal a sémával működnek, és nem elégségesek.

Az elméleti érzékelésünk behatárolt, azonban milyen módon tudjuk kiterjeszteni? Fejleszteni kell a szívben lévő pontot egy új dimenzióba növelni. Majd ez után, az ennek a világnak az emberi szintjéhez közel álló, új teremtmény fog felemelkedni.  

Már rendelkezünk ennek a gyökereivel. Most csak arra van szükségünk, hogy magunkra húzzuk a Felső Fényt, a speciális energiát, amely gondozza ezt a magot, ezt a spirituális gént, egy másik emberi lénybe való átmenethez, akit majd embernek fogunk nevezni. A kabbalisták ezt léleknek is nevezik.  

Amikor azonosítjuk magunkat ezzel, annak a minőségeivel, ennek eredményeképpen folyamatosan változik a tevékenységünk, el kezdjük majd elérni ezt, az ehhez a világhoz tartozó, általunk, a felső világ kutatására, szándékosan fejlesztett, új teremtményt. Ezt fogjuk a lelkünknek nevezni, amely a spirituális világban létezik.  

Ez a többlet emberi lény tudja folytatni a fokozatos fejlődést, az egész univerzumot átívelő módon. Ez fogja birtokolni, a határtalan érzékszerveket, vágyakat, és lehetőségeket.

Állatoknak születtünk, és az érzékelési tartományunk kiterjesztése behatárolt, a távcsövekben, szemüvegben, és a hasonlókban, mivel az elménk nem változik, csak pontosabban működik, a saját természetének megfelelően. Ezért mi még mindig az állati szinthez tartozunk, amíg „a valódi „ember,” a spirituális lény, amelyet önmagunkon túl építünk. Ebben, a teljes érzékelésünk változik.   

Ez fog majd hatalmasakat változni, állapotról, állapotra, egyik spirituális szintről a másikra, még csak fel sem fogjuk ismerni magunkat, vagy az új világot, amely hirtelen feltárul a számunkra! Minden alkalommal, valaki mások leszünk, nem ugyanazok, akik voltunk az előző pillanatban, képtelenek vagyunk felismerni a bennünket körülvevő világot, minden teljesen új lesz!  

Valóban, mint ezzel a világgal ellentétes állapotúak, az összes érzékelésem – elmém, és a szívem – meg fognak változni. Nem egyszerűen megnőnek; sokkal inkább teljes módon lecserélődik a koordináló rendszer, a teljes érzékelés, annyira, hogy bármilyen szintű is az alsó szint, nem fogja megérteni a felső szintet.

Csak itt dolgozunk a mostani érzékeinkkel, miközben feltárjuk a természetet, amelyben ugyanazok az elvek kerülnek alkalmazásra, mint a spiritualitásban, és ezt nevezzük „természet tudománynak,” tehát van, az alsóbb természet, a testiség, amivel szemben van a magasabb, spirituális természet. Azonban a tudományos módszer ugyanaz, mindkét természetben.

Magától értetődően, ennek a világnak a tudósai nem fogják elfogadni ezt, mivel ők csak az öt fizikai érzékeléssel dolgoznak, tehát a magasabb érzékszervekkel való munkát nem fogják tudományosnak tekinteni. Természetesen, ha valaki behatárolt, az érzékelésének, egy vékony szférája által, és csak ezt akarja elfogadni, semmi mást, nincs értelme ezzel érvelni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,149 seconds.