Dr. Michael Laitman

A spirituális dimenzió feltárása

A helyes szándék a legfontosabb dolog, amire szükségünk van, miközben olvassuk A Zohár Könyvét. Ha valaki leveszíti a szándékot, akkor a könyv nem tud hatni rá. Sok mondás és kabbalista cikk van ezzel kapcsolatban, azonban a legösszefoglalóbban Baal HaSulam írt erről:

A Teremtő készakarva teremtette meg az egónkat, amely megoszt bennünket. Ha mi az egónk fölé emelkedtünk, és egyesülünk egymással, akkor az ego önmagában ettől nem változik, olyan marad, amilyen, de önmagában. Nem dolgozunk rajta, hanem összekapcsolódunk felette. Akkor az egónk teljes ereje és ellenállása, amely állandóan el akar bennünket téríteni, hogy összekapcsolódjunk egymással, megfordulhat, és támogathatja az egységünket.

Ez az, ahogy egy ellenállás működik egy elektromos áramkörben. Amikor elektromos áramot engedünk át ezen, akkor pontosan ez az ellenállás az, amely olyan nyomást képes generálni, amely megforgat egy motort, vagy más elektromos eszközt.  

Szükségünk van erre az ellenállásra, hogy ezzel szemben megjelenhessen az egység ereje, az ellenálláson keresztül. Aztán az egységünk ereje az, amit valójában megszerzünk, és ez feltárja a spirituális világot a számunkra.  

Ha nem lett volna ez az ellenállás közöttünk, a teremtés kezdetének módja miatt, amikor közvetlen módon kapcsolatban álltunk egymással, akkor mindig ugyanazon a szinten maradtunk volna, és nem is érzékelnénk magunkat.

Azonban pontosan azért, mert ellenállás alakult ki közöttünk, amely , amely a minket elválasztó ego, most, amikor elkezdünk egyesülni, az erő, amelyet megszerzünk az által, hogy az egyesülés ereje ezen az ellenálláson folyik át, fogja feltárni a számunkra a spirituális világot. Majd felemelkedünk a 125 fokozatán az egységnek, az egónk ellenében, addig, ameddig kivonjuk a végtelen teljes erejét ebből a közös ellenállásból.

A Zohár Könyve pontosan azt a Fényt hordozza, amely azt a Fényt adja meg nekünk, amely erőt biztosít, az ellenálláson való túllépésre, az egységre, és amely a kapcsolaton belül feltárja a számunkra a teljes spirituális dimenziót. Ebben rejlik a feladatunk és teendőnk a Zohár Könyvével.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.