Dr. Michael Laitman

Lépést tenni a Teremtő irányába

Kérdés

Az Egyiptomból való kijövetel érdekében, először fel kell fedeznem, hogy a Teremtő az, aki bent tart engem ott…

Válasz

A teremtő senkit nem tart bent Egyiptomban. Ő tanít arra, hogy lehet kikerülni onnan. Nem akarja, hogy valaki ott maradjon. Azonban Ő azt tanítja, hogy a személy csak akkor áll készen a kivonulásra Egyiptomból, ha új minőségeket ér el. (vágyak vagy Kelim).

Ez hasonló ahhoz, amikor egy kisgyereket tanítanak járni. Hagyják menni, majd megáll egy ponton, és sír a félelmétől. Egyetlen lépést sem tud a továbbiakban megtenni, mivel annak érdekében, hogy ezt megtegye, az egyik lábát fel kellene emelnie, és megtartania magát a másik lábán. Ezt képtelen megtenni. Csak álldogál mindkét lábán. Még mindig hatalmas nehézséget okoz a számára felemelni az egyik lábát, állni a másikon, tenni egy lépést előre, majd mindezt újra és újra megtenni. Nekünk kell tanítanunk őt. Ez nem azt jelenti, hogy bent akarjuk tartani a kisgyermeket az előző állapotban, nem korlátozzuk őt.

Kérdés

Egyfelől fel kell fedeznem az egyetlen erőt, amely irányítja a valóságot: „Nincs senki Rajta kívül.” Másfelől el kell érnem a kölcsönös törődést a csoporton belül. Hogyan tevékenykedhetek együtt ezzel a két összetevővel? Mi az a következő lépés amit meg kell tennem ezen a fokozaton, a húsvéti ünnepek alatt, amelyről kijelentettük, hogy egy támadás?  

Válasz

Együtt kell lennetek! Semmi mást nem kell tenni. Csak együtt!

Egyelőre mi még abban az állapotban vagyunk ahol, ha mi arra gondolunk, hogy „együtt,” akkor nem vonatkoztatjuk még ezt a Teremtőre. „Együtt”, az valójában azt jelenti, hogy mi és a Teremtő, amely valami idegen, valami hozzáadott.

Igaz, most még ezen a módon érzékelünk. Azonban nekünk mesterségesen meg kell próbálnunk emlékezni Rá. Bár folyamatosan az egységünkre gondolunk, amely még a Teremtőt nem tartalmazza, kísérletet kell tennünk alkalmanként arra, hogy végig gondoljuk, hogy a teremtő nélkül nem érhetjük el az egységet, tehát szükségünk van Rá. Durván mondva, használni akarjuk Őt, az egység érdekében.

Majd az egész fejlődésünk eredményeképpen, elérjük az állapotot, ahol kapcsolódni akarunk majd egymással annak érdekében, hasonlóvá váljunk a Teremtőhöz, szolgálhassuk Őt, a részeivé válhassunk. Azonban ez fokozatosan jelenik meg, lépésenként. De most, a jelenlegi állapotban egymással kell egyesülnünk!

Írva van, hogy a Teremtő csak az Egyiptomból való kivonulás során tárul fel. Ezt megelőzően a személy el sem tudja képzelni ezeket a minőségeket mivel még az egója alapján cselekszik.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.