Dr. Michael Laitman

A felovadt szív

A személynek nyilakat kell a barátai szívébe küldeni, azok belső szándékaiba. Külsőleg azt kell mutatnia mindenki irányába, mennyire inspirált a spiritualitás által, és meg kell próbálnia motiválnia a barátait, hogy ugyanazt érezzék. Azonban belsőleg mindig azon kell gondolkoznia, hogy hogyan tudj behatolni a barátai szívébe.

Külső ajándékok nem sértik ezt, de nem helyettesíthetik valakinek a belső erőfeszítéseit és a valódi vágyát a kapcsolatra. Végül is a munkánk a belső erők felébresztése belül, ami az erők hálózata, vagy a Teremtő mindent átfogó ereje. Ehhez az erőhöz kapcsolódunk annak érdekében, hogy behatoljunk az összes szívbe és lélekbe.

Külső ajándékok tehát segítik a munkánkat, de a fő cél, hogy megpróbáljuk beállítani ezt az összekapcsolt rendszert, amely összeköt mindannyiunkat. Ebben feltárjuk a kapcsolatunk lényegét, és áthatolunk rajta. Ezt nevezzük úgy, hogy a barátaink szívébe hatolás.

Az a mélység, amellyel be akarok hatolni a barátom szívébe, jobban megolvasztja a saját szívemet. Ahogy a szívem lágyabbá lesz, elkezdem látni, hogy a barátom szíve egyre jobban kinyílik a számomra és képes vagyok belépni oda és egyesülni vele, egyetlen szívben.

Amikor először elkezdek dolgozni a barátom szívével, úgy gondolok rá, mint valami idegenre. Azonban idővel elkezdem látni, hogy ő nem idegen, sokkal inkább egy olvasztó tégely, amelyben a saját szívemet fel tudom olvasztani. A vele való viszony, és az egységre való törekvés által a saját szívemen való munkálkodást vezénylem. Ebben a kapcsolatban nem függök a barátomtól vagy az ő, felém való nyitottságának a szintjétől. Sokkal inkább a saját szívemtől függök, azon a szinten, ahol képes voltam megpuhulni, hogy beléphessek egy „idegen” szívébe.

A végén ennek a munkának megértem, hogy vagy az én szívem, vagy az övé, nem is létezik, hogy csak egy szív van, egy vágy, és hogy ezek mindig ezen a módon voltak elrendezve. Csak úgy tűnt, hogy ezek el voltak választva egymástól, hogy külön szívek voltak, melyek idegenek és különbözőek, távol voltak egymástól.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.