Dr. Michael Laitman

A Lélek felépitése

Kérdés:

Ha a Kabbalistak éreznek szenvedést, mi a külömbség?

Válasz:

A Kabbalisták szenvedése, a szeretett szenvédese. Ha az ember a csoport utján dolgozik az ő egoista vágyán, azért, hogy felül emelkedjen rajta, és a kapás élvezete helyett az adakozás élvezetét választja, biztosan szenvedni fog, mert a Fáráó kontrolja alatt van. Bár ezek a szenvedések, arra vannak célozva, hogy  segitsenek neki kimenni ebből a kontrolból.

Még mielőtt a Fáráó csapást adna, az embernek látnia kell magában, hogy az ő önzősége, a Faraó,ez a legnagyobb büntetése. Még mielőtt felfedeződik neki az adakozás élvezete, ő már elképzeli magában, a környezet hatására, hogy milyen nagy élvezet rejlik az adakozásban. Igy épiti meg az új spirituális edényét, amelyet nevezzünk  a “Lélek”-nek, ( Nésámá).

Ennek az edénynek a szükségéért, ő vágyat vesz el a Fáráótól és átcseréli ezt az élvezetet amit belőle kapott, az adakozás élvezetére, átfordul visszavert Fényre, amely megtölti ezt a vágyat. Eképpen ő eltolja a kapó vágyat, azzal a szándékkal, hogy adakozzon, amely jelenti az Ő Lelkét vagy az Ő spirituális arcát (parcufját).

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.