Dr. Michael Laitman

Amikor megtelik a pohár

Kérdés

Ha az Egyiptomi kivonulás hamarosan megtörténik, akkor miért kell felkészülnünk erre?

Válasz

Senki nem tud a másikkal kezdeni, semmit. A felkészülés annak az érdekében szükséges, hogy képes legyek elérkezni a beteljesedéshez. Szükségem van arra, hogy megtapasztaljam ennek a hiányát. Végül is, sokkal inkább a vágyunkkal jövünk ki Egyiptomból, mint a lábunkkal, egyik vágyunkat, a másik után használjuk erre fel.

Hagyjuk magunkat teljesen feloldódni, és egyesülni egyként, minden különbség nélkül: senki nem létezik individuálisan, és csak az adakozás egyetlen, közös ereje valóságos. Akkor a felső Fény kitölt bennünket.

Meg van erre az igényem? Ha nem, akkor nem állok készen az Egyiptomi kivonulásra. Valószínűleg még mindig nem érzem, hogy száműzetésben vagyok, és nem telt le a „hét, szűk esztendőm.” Minden remek a számomra, a csoporttal tanulás, a közös étkezések, piknikek, a konvenciók… Csak amikor az állapotom elviselhetetlenné válik, azaz, amikor egyesülnünk kell egymással, pontosan ez a megváltás a számunkra, akkor vagyunk felkészülve, az Egyiptomból való kivonulásra.

A kérdés folytatása

Akkor miért kell annyira sietnünk, a kijövetellel?  

Válasz

Az ember nem ismeri az időpontot, amikor az erőfeszítései által, a pohár megtelik. A spiritualitásban nincs idő. Mihelyt a pohár megtelik, mihelyt a személy képes kiterjeszteni a vágyát a megfelelő mértékben, azonnal feltűnik az ugrás, és az ember cselekedet elé érkezik, az Egyiptomi kivonuláshoz. Még egy pillanattal ezelőtt sem tudja azonban, hogy a pohár azonnal megtelik. Ellenkezőleg, az ezt megelőző pillanat tűnhet a legtávolibbnak a megváltás tekintetében, azaz az Egyiptomiak sötétsége és a rájuk zúduló csapás ér el bennünket.  

A legutolsó pillanatig, az ember a fáraóval érzi azonosnak magát, ameddig le nem szakad róla. Ezért nagyon erőteljes és kemény csapásokat tapasztal meg, és azt látja, hogy esélytelen arra, hogy kijöjjön ebből a viharból. Minden csapás csak azt mutatja meg, hogy mennyire gyenge, képtelen a cselekedetre.

Ekkor hirtelen, pontosan a sötétség közepén, egy erő jelenik meg, amit felhasználva, a személy el tud menekülni a fáraótól. A sötétség feltárul az ember számára, és ez egy segítség a szabaduláshoz. Mihelyt a vágy teljesen feltárul, a megváltás azonnal elkezdődik.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.