Dr. Michael Laitman

Hogy lépjünk ki a rabszolgaságból?

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Igen, de ha vágyom is a társulásra, mindig az egó hasznát is figyelem. Mit kell tennem?

Válasz

Teljesen igaz, hiszen még Egyiptomban lakunk, máshogy nem tudunk gondolkozni. Ezért kell mindig a társakra (sorstársakra) gondolni és az jó érzést indít el.

Kérdés

De hiszen az egó lenullázása a feladatom.

Válasz

Teljesen rá kell bízni  az egónál magasabb  Megvilágításra, Fényre , mert magunk ezt nem tudjuk megtenni. Mink van, ami tényleg jó s ami miatt lehajtjuk a fejünk és a társunkat szeretjük? Tényleg érdekeltek vagyunk ebben?

Rájövünk végül, hogy az egóban nincs semmi jó bennünk. Képteleek vagyunk jó cselekedetre. Mindannyian hazugok és tolvajok vagyunk; bűnözők vagyunk, mert a Fáraó (egó) uralkodik rajtunk.  A  Fáraó a hazugok főnöke a tolvajok királya, és az egész gonosz egoista világ mestere. Ő uralkodik a szívünkön, agyunkon és ő ráncigálja az összes drótot.

Néha belegondolok előző életembe és meglep: “Miért tettem ezt? mi okozta?” Ilyen a Fáraó igája, mely ellenőrzött engem és semmi jót nem bírtam tenni. Amikor az egónál magasabb megvilágítás Fénye megjön és onnan nézünk az életünkre, nem találunk egyetlen kivilágló egótlan pillanatot sem. És ez rémisztő.

Mit lehet tenni? Ennek ellenére törekedni kell a (közös gyógyulási vággyal bíró) csoportba betársulni. Azzal, hogy erőfeszítéseket teszünk ennek érdekében még az iga alatt nyögve, fokozatosan magamra vonom a gyógyító Megvilágítást, a Fényt és érzem, hogy ez a Teremtő, s kigyógyít a helyzetemből.

De én magam ezt nem tudom megtenni. Én magam nem akarok másokkal összekötődni és egyesülni, mindig elfelejtem. Nincs igazi kötődésem a szívem mélyén a többiekhez. De ha megérkezik az egónál Magasabb megvilágító Fény, akkor felébred ennek a vágya bennem és képessé tesz a társulásra, egységre.

Engedjük a Fény megvilágítását dolgozni és akkor ez befolyásol és változni kezdünk. És lassan minden gondolatunkkal a társulás felé fordulunk majd.

[40982]

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 4/18/2011,  Baal HaSulam’s Letter 10

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.