Dr. Michael Laitman

Tiltakozó lázadás az egó-rabszolgák körében

Április 26th, 2011

Dr. Michael LaitmanBáál HaSzulám,  10.levele: Fáraó magába szívja az Ízráél-re (a teremtő-ádás-ra vágyókra)  szálló Fényt : ahogy mondják: “egy rabszolga sem volt képes elmenekülni az egós Egyptomból.”


Haladásunk  mintha  “negativ” lenne, hisze erőfeszítéseket tettünk és azt hittük, haladunk, hogy sikereink vannak az úton és hirtelen mindene eltűnik.  Fáraó felszippantja a megvilágítást magába és minden az egóban eltűnik, nem marad semmi a fáradozásaink eredményeképpen.

Ez ráadásul egyre fokozódó folyamat, végül úgy érezzük, nem bírunk az egón dolgozni már, mert felfalja a sikereinket. AMint érzünk egy kis  megvilágítást, ébredést, társulást a társakkal, hajlandóságot, hogy az önmagában jelentés nélküli önző evilág  fölé emelkedjünk, másnap eltűnik minden haladásunk regggelre. Hová tűnik?

Reggelre kelve már megint zéróról folytatjuk, vagy minuszból? Föl kell mászni az állati állapot fölé, alig értem, ki vagyok, újra felébredni és a cél fontosságán dolgozni kell újrakezdve, mi folyik itt? Ez  a Fáraó kötelékének műve.

Semmi nem “véletlen” a szellemi-adó szinten nem a “természet vak tettei” ezek. A természet is a Teremtő erőbóől áll: vagy az Arcát vagy a Hátsó Fertályt, a Fáraót látjuk. De az erő ugyanaz: “Nincsen más rajta kívül.” s mi mindig a két (jó és rossz) hatás között állunk. Semmi soha nem véletlen és jelentéstelen. Csak elmozdul a két erő közt a mérleg nyelve, ha észrevesszük a lehetőséget az erőfeszítésre (a társak felé).

Teremtőnk úgy akarta, hogy a Fáraó szolgái legyünk, eltörölje minden tegnapi erőfeszítésünket, s tehetetlenek legyünk a cél elérésében. És épp a Fáraónak hála vesszük észre a Teremtőt.

[41103]

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/20/2011, Baal HaSulam’s

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,602 seconds.