Dr. Michael Laitman

A terjesztés olyan, mint életet adni, szülni a spirituális világban

Kérdés

A kérdésem, a terjesztéssel kapcsolatos. Az iskolában beszélgettem az osztálytársaimmal a kabbaláról. A benyomásom az, hogy érdeklődnek ez irányt, és ez egy kapcsolatot teremtett köztünk, de mihelyt hazamentek,  a családjuk és a környezetük gőgös, lenéző hozzáállása a kabbala irányába, haszontalanná teszi az egészet. Hogy érhetem el, hogy az egész család lássa a cél fontosságát?  

Válasz

Nem vagyok benne biztos, mert én soha nem foglalkoztam ezzel. Végül is mi a barátok szeretetéről beszélünk, és a többiek szeretetéről, nem külső emberekről, hanem akik már csatlakoztak hozzánk.

A kabbala bölcsessége azt tanítja, hogy nekünk passzív módon kell terjeszteni, vagyis senkinek nem kel erőltetnünk semmit. Nekem egy bizonyos fajta információval kell a másik embert ellátnom: Miért szenved a világ, mi okozza ezt, merre haladunk, miért szembesülünk a válsággal.  

Mi azt is megpróbáljuk elmagyarázni, hogy mindaz, ami történik, a természet programja miatt van így, tehát hogy ez demonstrálja a számunkra az egoisztikus evolúció exponenciálisan emelkedő görbéjét, amely elérte a végső pontját, és most egy zuhanás áll előttünk. Ez azt jelenti, hogy fájdalmat fogunk érezni, és bajokat (valószínűleg nagyon komolyakat) mivel az egoisztikus fejlődésünk véget ért, és az ego fölé kell emelkednünk.  

Ez az az információ, amit el kell terjesztenünk a világban. De ha embereknek kezdek el beszélni erről, akkor nagyon hosszú ideig tart elmagyarázni a dolgokat, ameddig valóban felfogják. Ez az, amiért a kabbala bölcsességét, egy passzív módon terjesztjük, azaz könyveken, vagy az interneten át, és akik érdeklődővé válnak, és érzik hogy ez megfelel egy természetes szükségletnek, azok ránk találnak.

Mi a felső erő mezejében vagyunk, a Fény mezejében. Ha valakinek van hajlama a személyes korrekciójára, és egy fajta gravitációt érez az egységre, a spiritualitáshoz, amely megegyezik a mások szeretetével, az adakozással a Teremtő felé, akkor meg fogja találni a mi forrásainkat. Egyáltalán nem szükséges elmenni hozzájuk, nyomást alkalmazni, és elkezdeni egy hatalmas meggyőzést.  

Valaki beszélhet a barátaival a kabbaláról, ez egyáltalán nem tilos. De ha azt látja, hogy ezek után azonnal elfelejtik, vagy az egészet, vagy elveszítik az érdeklődést, vagy gyorsan kicserélődik az elméjük tartalma, akkor még ha kezdetben egyet is érettek valamivel, mindez egy jelzés arra, hogy ez a bölcsesség nem a számukra való.

Ha én lennék a Te helyedben, akkor adnék a kezükbe egy könyvet, hogy olvassák el, és azt mondanám, véleményem szerint, ez való igazán nektek. Hozzunk létre egy kis könyvtárat otthon. A javaslatom ugyanez mindenkinek.  

Mindazok, akik kabbalát tanulnak, kell hogy legyen egy ilyen fajta könyvtáruk. Sőt, a kezdőknek megfelelőbb könyvekből, tartsunk három, négy példányt, adjuk kölcsön, és miután kiolvasták, kérjük vissza. Ezek után valóban látható lesz, hogy mutatnak valamilyen érdeklődést, vagy sem.  

Egy könyvnek különleges ereje van. Bár én általában a szövegeket számítógépen írom és olvasom, mindig tartok egy könyvet magam előtt. A könyvnek van spirituális ereje, amely a számítógépnek nincs.

Azonban amit valóban értékelek ebben a fiatalemberben, az a dicséretes a vágya a kabbala terjesztésére. Egy nagyszerű fiatalember!  Követnünk kell a példáját!

Mindenkinek meg kell vizsgálnia, mit tud tenni a terjesztésben, mivel minél többet foglalkozik valaki a kabbala bölcsességének a terjesztésével, annál több dolog éri őt magát el. Ezzel megegyezésben van azzal, hogy ahány ember megkapja a spirituális tudást a személy közreműködésével, ugyanilyen mértékű spirituális beteljesedés érkezik vissza, hozzá. Ez olyan, mintha a személy életet adna nekik, segítené a spirituális születésben őket, és ők a személy gyermekeivé válnának ezek után, amely stimulálja a személy fejlődését.

Aki egyetlen embert nem vitt közelebb senkit a kabbala bölcsességéhez, nincs hatással senkire spirituálisan ebben a világban, hasonló ahhoz, akik nem adott életet soha senkinek, és nincs folytatása. Mindannyiunknak terjesztővé kell válnia.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.