Dr. Michael Laitman

Ki van velem?

Kérdés

Hogyan lehetünk az Ön tanítványai, hogyan csatlakozhatunk az Ön elméjéhez?

Válasz

Mit jelent az, hogy „velem?” Mindenki velem van, ha semlegesíti magát, alacsonyabbra teszi a vágyát, mint az enyém. Ha valaki csatlakozik a leckéhez, nem feltétlenül azt jelenti, hogy velem van. Az nem a valódi tanulás jelentése még, hogy részt vesz a leckéken.

Végül is egyesülni belsőleg kell, ez nem a felhívó szó, külső meghallását jelenti. Mi a vágyainkon, céljainkon, és a kölcsönös cselekedeteken keresztül egyesülünk. Az, aki megjeleníti az adakozás minőségét a cselekedetiben, az ugyanaz, mint aki tanul. Ebben az esetben valóban a bölcsességet tanulja. Senki nem képes megszerezni a bölcsességet, a Hochma Fényét (Bölcsesség), tőlem, ha nem aktiválja a Hassadim Fényét (Kegyelem) mint egy edényt. A Hassadim az ön-semlegesítés, és az, amikor már valaki készen áll erre.  

Az embernek hagynia kell egy teret az összes lélek számára a szívében, és akkor az össze lélek kitölti majd azt. Az egész valóság visszatér akkor az emberhez. Azonban ez pontosan az ön-semlegesítés mértékével arányosan tér vissza.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.