Dr. Michael Laitman

Az abszolút előtt állva

Kérdés

Milyen a helyes ima?

Válasz

Való igaz, az átváltozás érdekében, csak imára van szükségünk. A helyes ima, szavakban fejezi a következőket: „Izrael, a Tóra és a Teremtő egyek.”

Együtt az egész világgal, minden baráttal, együtt mindenkivel. Azt kívánom, hogy elérkezzünk egy állapothoz, ahol összetartozunk, egyek vagyunk, ezáltal örömet okozunk a Teremtőnek. A hozzánk való viszonyában Ő jó, és csak jót cselekszik. Nincs Rajta kívül senki. Tehát nekünk jónak kell lennünk, és jót kell cselekednünk az Ő irányába. Nincs senki rajtunk kívül, aki megtegye ezt.  

Mondva van, hogy Ő, és a neve egyé válik. Más szavakkal, a Fény és a vágy, a Teremtő és mi, egyek leszünk, egy örök egységben.  

Kérdés

 Ez egy kollektív ima?

Válasz

Igen, mivel a személy mindenkiért imádkozik. A legnagyobb ima, a szándék. Ábrahám annyira éhezte a lángolást Babilonban. Sóvárgott az azonnali korrekcióra:”Kiáltsuk ki, és legyen

“Imádkozni” az valójában azt jelenti, megítélni magunkat. Mennyire törött a létezésünk állapota, és miben szenvedek hiányt ennek a korrigálásához? Azaz az ima, sokkal inkább egy elemzése a helyzetnek, mint könyörgés a Teremtőhöz. Valójában senki nincs, akitől kérjünk, mivel a Felső Fény abszolút mozdulatlan. Tartalmazza a gondolatokat és az érzéseket, és amikor valaki imádkozik, az olyan, mintha előírnánk a minőségeket és az érzeteket a Fénynek.

Ebben rejlik a probléma. Továbbítanunk kell az önelemzés lényegét. Imádkozni azt jelenti, hogy megvizsgálom magam? Miben van hiányom, mit kérek a Fénytől, hogy azzal világítson meg engem? Hol találok foltot, hol van hiba, és azon dolgozom. Ezért meg kell találnom a saját hibáimat, szükségeimet.

Egy megváltozhatatlan abszolút előtt állok, és abban minden a jóságért van. Ha ez így van, mit kérhetek én ettől? Hiszen a kérésem nélkül is Ő a bőség adományozója. Tehát ez figyelembe véve, magamban kell megtalálnom azt, amit korrigálni kell. Ez az, amiről az ima szól. Ez teljesen rám irányul, azt kutatva, amiben nekem van hiányosságom, annak érdekében, hogy az adakozással válhassak azonossá, azaz a Fénnyel.  

KN

 

 

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,197 seconds.