Dr. Michael Laitman

Az emberiség három részre való felosztása

A Fény szüli a vágyat és vezeti őt. A vágy a kezdettől fogva nem tudja vezetni magát, csak a Fény hatására. Hogyha van neki független kezdeményezése, ezt nevezzük az” alulról való felébresztésnek”

A Fény oda akarja vezetni a vágyat, a saját öntudatára, hogy felismerje magát, egy tudatos cselekedetet végezzen, és arra az érzésre készteti a vágyat, hogy független legyen a Fénytől. A vágy úgy érzi magát, mintha a Fényen kivül állna, mintha a saját uralma alatt lenne, és ő határozza meg mit is akar. Szüksége van arra, hogy felismerje saját valóságát. Úgy tünik neki, hogy függetlenül áll, és el akarja érni az állapotokat saját maga által.

A vágynak meg kell probálnia elérni ezeket az állapotokat maga által, meg kell valósitania és meg kell értse, hogy képtelen maga által elérni, mert csak a Fény képes megváltoztatni az állapotait.

A vágy elkezdi érezni, hogy kér valamit, követel a Fénytől, de ezek lehetnek a megszerzés érdekében, a vágy ki akarja tölteni magát, ő természetesen akar maga számara. Vagy, amit érdemes másoknak, megvan az irigyseg képződese, képes magához csatolni más vágyakat, és egy olyan állapotba érkezik, ahol igazi  változásokat akar, de nem a magának akar müködni. És egy olyan beteljesülést kér, amely másokat szolgálja, a Fényt és  a Teremtőt szolgálja.

Azok az emberek akik ilyen fajta  kérésre akarnak jutni és a mások javára kérnek dolgozni, hivjuk “ISRAEL” ( JASAR- EL ).

És mindenki más, akik csak saját magukat akarják kielégiteni bármifajta kapcsolat nélkul a Fényel, úgy hivjuk, hogy “Szekulárisak“( Hilonim).

Ha az ember, úgy gondolja, hogy a Fény segiti őt beteljesülni, ezeket úgy hivjuk “Vallásosnak”

Ez a három rész, ahogy felosztjuk az embereket.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.