Dr. Michael Laitman

Kölcsönös megközelités

Mikor az ember már látja és megérti, hogy szükséges a Fénytől változásokat kérni  –  az egész nehézség az, hogy elképzelje magában ezeket a  kéréseket a változásra. Ezért rendeznek el neki  különböző állapotokat, azért, hogy ő megértse mi a jelentése annak , hogy ” jó legyen számára”,  az önző vágyának: jó legyen a szellemi állapota, jó legyen a beteljesülése. És pontosan ezeken a számitasokon felül kell akarnunk, hogy ellentétesen cselekedjünk: egyetérteni  azzal, hogy az önzőség szenved, és  az önző vágy  felett épül fel a fényel, a Teremtővel való kapcsolat, “azért, hogy adakozzunk”.

Az összes állapotok, amelyeken szükséges az embernek átmennie, szükségesek pontosan azért, hogy segitsék meghatározni a fénnyel való kapcsolatát. És akkor ő megérti, hogy minden a fénytől érkezik és a vágya még nem ébredt fel, nem változott  és ő egyáltalán nem létezik az adakozásban ás a támogatásában, de mégis van lehetősége a vágynak felébreszteni  a fényt. Ezt a cselekedetet nevezzük ” alulról való felébresztés” (“Itorerut de letata”).

A felébresztés, csak azzal a feltétellel lehetséges, ha a vágya megérti pontosan az összes önzőséget. Készen áll ezek után kérni az ellentétét: hogy a fény ” új erőt  ad, azt a lehetőséget, hogy maga fölé emelkedjen, a személyes vágya utján, lenyomni őt, és rá épiteni az adakozás cselekedetét. Ha  ilyen formán tudja kérni, ezt nevezzük ” alulról való felébresztésnek”.

Kérjünk a fénytől a kiegészítő cselekedetet, amit nevezünk “fentről való felebresztés”, a fény ” ad  nekünk a keresünk szerint, a lehetőséget, az önzőség fölé emelkedni és  azt megforditani. Igy az ember elkezdi épiteni a spirituális edényét.

Állandóan felebrésztenek benne új vágyakat, ég benne a vágy, nem hagyja nyugodni, és kéri fentről egoista formán, de a többiek számára. Az ember elkezdi letisztázni a vágyához való hozzáállását, megérti, hogy le kell zárja és ne engedje szünetelni, hogy épithessen  rá Maszach-ot és a szándékát az adakozásra, a lehetőséget, hogy  használhassa ugyanazt a  vágyat, de forditott formában.

Mikor látja, hogy ő nem képes erre, csak ha a Teremtő segiti őt, elérkezik a kéréshez, amelyet hivunk “az alulrol való felébresztésnek”, Man-nak. Ha az ember helyesen kéri, feleletet kap fentről, azonnal, és a fény cselekedetéhez csatlakozik. Ezek után, már megvan az embernek a tapasztalata a kapcsolatépitésben, közte és a Teremtő között.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,258 seconds.