Dr. Michael Laitman

Egy vastag csőtől a rezgő húrig

Kérdés

Úgy érzem, hogy amikor elkezdtem kabbalát tanulni, sokkal tisztábban hallottam a teremtő hangját. Most azonban úgy érzem, a fogékonyságom csökken.  

Válasz

Ennek az oka az, hogy a Teremtő Önmagára akar téged beállítani még jobban, és ezzel akarja megmutatni, hogy nem vagy megfelelően ráhangolva. Neked a legmagasztosabb érzést, amit eddig éreztél, kell keresned, hogy állandóan abban élj. Függetlenül az akadályoktól, neked folyamatosan erre az előző érzésre kell ráhangolódnod, közben pedig ez egy új érzéssé válik ez által.

A teremtés kezdetén, az első létezési állapotunkban (1), csak a “Nefesh” Fényét éreztük, ami a legkisebb Fény. Majd leereszkedtünk a mi világunkba, a törésbe.

A harmadik állapot ugyanaz, mint az első, habár a “Yechida” Fényt érzékeljük, amely 620 szorosa, a kezdeti állapot Fényének, amelyet az első állapotban használhattunk. Ez a NRNHY (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida) Fénye.

Miért van ez így? A tény miatt, hogy rá kell hangolódva lennünk erre önmagunk által, az összes nehézség ellenére! Az első állapotból, a harmadik állapotba való úton, számtalan, a legkülönbözőbb nehézségeket kaptunk, de mindezektől függetlenül rá kell hangolódunk ugyanarra a “Nefesh” Fényre, amely a kezdetekben is ott volt. A Fény nem változik.

Felemeltem az érzékenységemet, és az egy rezgő húrrá vált, egy vastag csőből, amelyet a kezdetekben használtam. Légiesebbé, érzékenyebbé, finomabbá, és fogékonyabbá váltam.  

Ennek eredményeképpen, az első állapotot, amelyben léteztem, megtapasztaltam, nem a “Nefesh” Fényét érzékeltem, amely azt kitöltötte engem az ásványi szinten, amiből nem éreztem semmit, hanem sokkal inkább a teremtővel való azonosságom fedeztem fel, azaz feltárom a Yechida” hatalmas Fényét. Miért van ez így? Csak azért, mert ráhangoltam magam erre. Ez az a folyamat, amin keresztül megyünk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,684 seconds.