Dr. Michael Laitman

Olyan, mint a változás szele

Május 8, 2011

Dr. Michael LaitmanAhogy dolgozunk a csoport-ban, egy erős közös vágyat kapunk.Itt elkezdünk vágyni arra, hogy kitörjünk az egoizmusból, de mit tehetek? A vágy maga nem képes semmire. Sőt mi több, bármilyen erős, ez a vágyunk is önző.

Nem önmagáért akarom az  odaadást hanem mert hasznot hoz. Vagyis maradok a  Fáraó szolgája. Csak lett a kapniakaráson belül egy erős vágy az adniaakrásra: mostmár az adásból keresem a hasznot.

Ebből adódóan egy szakadék egy ellentét egy érdek-különbség egy kettősség növekszik bennem. Adni akarok, hogy ezzel töltsem meg az egoista vágyaim. Hiszen az adás az örök, tökéletes, határtalan, és válságmentes öröm. Nem számít a cunami, a tőzsdekrach, minden csodás. Hogyne akarnánk ezt mind? Az egóm nagyon is akarja, mohón.

És kiderül, hogy nem képes rá. Akkor jön az egónál Nagyobb Erő és áttör a “fekete lyukon” s elszökhetünk. Leírható menekülésnek, de valójában nem rohanunk sehová. Ugyanott maradunk, de hirtelen szabadnak érezzük magunkat az egoizmustól, nem vágyunk kapni már. Ez minden.

Hirtelen kiderül, hogy a fekete lyuk nem tartalmaz belül fényt már, hanem átlátszó lesz. Minden ezen folyik át, mindenféle más dimenzióból jövő behatást vezet  felénk, a Nefes, a Ruach fényeit stb. Így haladunk előre.

E torlaszon az vezet át, ha elkezdjük a megújulást, a hidus-t. Héberül ezt az Új Fej-nek Ros Hóses-nek (Hónap fejének) nevezik. Az a megújulás, ha eljutunk oda, hogy a Nagyobb Erő megadja nekünk az odaadás késztetésének első tulajdonságát.

Ennek tetté alakításához be kel hívni a Nagyobb Erőt s ennek módja, ha egy (ezt tanuló) csoporthoz társulunk. Legyen nyugodtan egoista társulás, nem számít, milyen sikeres. Csak ha magunknak a megfelelő (társas) környezetet kiépítjük, akkor indul el a lelkiségi (spirituális) változás bennünk.

[41143]

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 4/21/2011Writings of Rabash

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.