Dr. Michael Laitman

Kabbalah: az egységes világ fizikája

Dr. Michael Laitman

Tehát a kabbalah az integrált világ fizikája. Hát hogy mitől és miért integrálódik a  világ, azt nem tudjuk.  Csak egy pici részét érzékelhetjük a fizikai érzékeinkkel, mint a többi állat.

Másrészt nekünk ügyesebb agyunk, nagyobb vágyunk van s így jobban eligazodunk az állatoknál, több hasznunk van. De az érzékeink: hallás, látás, izlelés, szaglás, érintés, ezek gyengébbek az állatokénál. A természet érzékelésében ők a jobbak.

Csak az agyunk és az egónk fejlettebb, ezért vagyunk kegyetlenebbek és gonoszabbak az állatoknál. Ők is észlelik, hogy mi több hasznot húzunk a világból. De mégis csak egy szűk szakaszát észleljük az egésznek.

Tehát a  Kabbalah (=elfogadás) bölcsessége elmagyarázza az egész létet, a hiteles valóság elérését. A Kabbalah szerint a pici és szűk valóság érzékelésből a tágabb valóság érzékelésébe akkor tudunk átlépni, ha ahelyett, hogy a fizikai erőket változtatnánk tettekkel, egy belső (odaadó /szolgáló/) erőt észreveszünk.

Amint ebbe az egy erőbe behúzzuk a végtelen erőt, tettet, lehetőséget, gondolatot, ezt a körülöttünk lévő káoszt, akkor elkezdünk új megvilágolások (világok) szintjére emelkedni, amint a létra fokain, s végül elérjük a Végtelen világát, ahol minden gondolat , vágy, érzékelés, helyzet és tett, mely annyira összezavart, végre egyesül. Akkor elértük azt, hogy “nincs más rajta kívül” : azaz egyetlen erő létezik: az Adás-teremtés ereje.

[42437]
From Lesson 8, WE! Convention 4/3/2011

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.