Dr. Michael Laitman

Az élet változik

Kérdés

Hogy lehetséges elérni az igaz valóságot, ha a „kutató” és minden mérési eszköze állandóan változik?  

Válasz

Milyen különbséget van vajon aközött, ha én kutatom a világot, amely állandóan változik, miközben én nem, vagy ha a világ az, amelyik állandó miközben én változom állandóan?  Ha egy sem változik, képtelen leszek bármit mondani a világról, mivel nem lesz eszközöm a megmérésére. Végül is a mérés az egyetlen lehetőség két változó paraméter között, amely az alapját megadhatja a kapcsolatuk megértésének.

Én határozom meg az összefüggést kettőjük között, és ez lesz a mértékegysége a mérésnek a számomra. Ezt a mérési egységet alkalmazom az össze továbbiakra. Két paraméter van, amely nem azonos egymáshoz viszonyítva, két pont a térben.  Megmérem a viszonyukat, amely meghatározza a különbséget köztük, és ezt fogadom el a mérés egységének, például a hőmérséklet esetében a Celsius fokot, vagy a centimétert. Majd ezt a mérési egységet alkalmazom más jelenségek leírására.

Azzal kezdem, hogy találtam valamiféle különbséget. Ezt használom, mint alapot, amikor készülök megmérni minden más távolságot két minőség, erő, tér és vágy között. Lényegtelen mi között, én mindig a különbséget mérem meg, és ez jellemzi a változást. Ha nincs változás, akkor semmi nem mérhető, egyszerűen elvesztem az érzékelést a jelenségnek.

Ha nem történne változás most, a világ változatlannak tűnne a számomra. Halott lenne, elvesztenék minden megértést, tudatosságot, és érzékelést, mintha nem is létezne.

Az életünk nem valamilyen állapot megtapasztalása, hanem állapotok közötti átmenetei változások jelenségének érzékelése. Ha az állapotok közötti változásokat életnek nevezzük, kiderül, két életformám lehet: az egyik, amikor az élet rajtam kívül változik, a másik, a másik, amikor az élet bennem változik.  

Ha feltételezem, hogy az élet rajtam kívül zajlik és változik, ezt nevezzük életnek ebben a világban. Az életet, amely bennem változik, nevezzük spirituális életnek, azaz a jövő világban zajló életnek. Az élet mindig változás jelent, minden attól függ, hol érzékelem azt.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.