Dr. Michael Laitman

Az erő ami feltárja a spirituális világot

Kérdés

Ha az egész és a rész azonos akkor a csoportnak és az egyénnek egyaránt félni kell, attól a lehetőségtől, hogy nem fog túllépni az egón?   

Válasz

Ha ez valóban egy „csoport,” akkor transzformálja az általánost az egyedibe „egy egységbe,” a Teremtővel való viszonylatban. Azon a fokozaton, amennyire a csoport egy egyéni része eléri a az egységet és a kölcsönös garanciát, azaz egy közös szempontot, ez az „egyéni” fordulat folyamatosan növeli a gazdagságát és a kivételességét a csoporton belül minden résztvevőnek, az összekapcsolódásuk különböző fokozatai által.

A Teremtő leírásai között szerepel, mint „Egy, Egyedülálló, és Egyesült.” Tehát a csoport, ha úgy cselekszik, mint „Egy,” de önmagában sok ember cselekedetét fogja össze, akkor úgy is nevezhetjük, hogy „egyedülálló, egyedi,” ami mindkettő egyszerre helyes. Ez az, ami meghatározza az” egy-ség” erejét.   

A csoport nem a résztvevők számával van megmérve. A csoportot a belső egysége a kötelék minősége határozza meg, amelyet az jellemez, hogy mennyire egységes, mennyire emelkedett az egoizmusa fölé, a többiek érdekében. Ez az, ami erőssé tesz egy csoportot, mivel a spiritualitásban az erőt nem a mennyiség, hanem sokkal inkább a minőség határozza meg, amely a belső kötelékek eredménye, pontosabban annak a ténynek az eredménye, hogy egyként vannak egységbe kapcsolva.

Ez az erő az, amellyel felfedezzük a spirituális világot! Ha összegezni tudjuk mindezen jelentéseket egybe: „Egy, Egyedi és Egyesült” ami a köztünk lévő kapcsolatra vonatkozik, elérkezünk a Teremtő felfedezéséhez.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.