Dr. Michael Laitman

Két tűz között

Baal HaSulam, “A nemzet”című cikk: Az egyetlen remény megalapozni egy teljesen új nemzeti oktatást a magunk számára, ezen keresztül felfedezni és lángra lobbantani még egyszer a természetes, nemzet szeretetet, amely már halványodott bennünk, feléleszteni a nemzet erejét, amely inaktíválodott bennünk az elmúlt kétezer évben, az erre a célra alkalmas, minden megfelelő eszközzel. Akkor tudni fogjuk, hogy van egy természetes, használható megalapozottsága a nemzetként való létezés újjáépítéséhez és folytatásához…

Kérdés

Mi „nemzet szeretet?”  

Válasz

Ez a testvéri szeretet. Minden nemzetnek megvan a belső szeretete, mivel a nemzetek az eredetüket a Zeir Anpin 70 gyökeréből származnak. Ezeknek a gyökereknek megvan a helye minden nemzetben. Ezért éreznek az emberek kapcsolatot a közös gyökerekkel.

Az egoizmus és az individualizmus ellenére, amivel ma mindenki szembesül, az embereknek megvan az érzékelésük, hogy egy bizonyos nemzethez tartoznak. Ez az érzés közös minden nemzetben, a zsidók kivételével. Végül is Izrael nem egy nemzet, nincs gyökere ebben az említett 70 gyökérben. Az összes nép közül, akik az Ősi Babilonban éltek, Izrael olyan emberekből állt, akiknek megvolt a szívben lévő pontja. Leváltak a többiekről, csatlakoztak egymáshoz, ennek a szikrának a következményeként. .

Amikor a szikra ragyogni kezd, és összekapcsolja őket, egy spirituális szinten léteznek, összeforrasztják a szívben lévő pontjaikat. egyetlen lélekbe. De amikor ez a lélek eltörik, a közös edényük eltűnik, és bezuhannak a hétköznapi vágyakba, a többi nemzetekhez tartozó vágyakba.  

Akkor Izrael nem létezik többé, mint nemzet, mivel semmi nem kapcsolja össze őket össze az egymás iránti gyűlöleten kívül. Csak külső nyomás tartja egyben őket. Ha a nyomás csökken, szétszóródnak, amennyire csak lehetséges egymástól. Egy névleges kényelemben léteznek, amikor a kapcsolatuk elgyengül. Láthatjuk ezt a más nemzeteken belül élő zsidók esetében. ,

Mikor lesz Izrael ismét egy nemzet? Csak amikor összegyűlnek az üzenet mentén, melyet Ábrahám fektetett le a nemzet megalapításánál: “Úgy szeressétek felebarátotokat, mint magatokat.” Ezt nem magukért, hanem a világért kell megtenniük.

Mi vagyunk az utolsó állomása a megváltásnak, a végső korrekció, amelynek át kell ölelnie az egész világot. Baal HaSulam ír erről az Istenség feltárása (Matan Torah) és a Kölcsönös garancia” című cikkében. Izraelnek egyesülnie kell a Teremtővel, hogy mindenkit korrigáljon ezen keresztül.

A korrekció miatt Izrael MAN-t, azaz imát emel, az egész világért. Akkor megkapja a Felső Fényt, amely a Reformáló Fény. Ez a Fény azon a mintán át ragyog, amit Izraelnek nevezünk, és ez által az eléri az egység helyes formáját. A Fény formátlan és absztrakt, azonban itt formát vesz fel, amelyet Mashiach (Messiásnak) nevezünk. Akkor a hatalmas vágya a világ nemzeteinek korrigálttá válik.

Ha ezen a módon cselekszünk, akkor mi vagyunk Izrael. Ha nem, akkor csapások zúdulnak ránk, bajok, mindkét megoldás a Felső Fénytől jön, és a világ nemzeteitől. Mi középen vagyunk. Mi vagy végrehajtjuk a koordinátor feladatát, vagy rosszabbak vagyunk bárki másnál, és szenvednünk kell ennek a következményei miatt, amely szenvedés közvetlenül a Teremtőtől érkezik, közvetve pedig a többiektől.

A Fénynek meg kell találnia a saját edényét, addig nem nyugszik, ameddig ez nem történik meg.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.