Dr. Michael Laitman

“Egy nő spirituális haladása” (Részlet Rav egy korábbi beszédéből)

Kérdés :

Mi kell legyen az én vágyam és hogyan kell az kifejeződjön ?

Válasz :

Úgy kell érezned, hogy nem hiányzik semmid, egy erős vágyon kivül, mely a Teremtő feltárására irányul, aki a szeretet ereje és az adakozó és közöttünk lakózik.A valóságban Ő itt van, de el van rejtve előlem.Az egyetlen mód, hogy érezhessem hogyha van egy erős vágyam iránta, vágy hogy pontosan olyan legyek mint Ő. Saját számlámra azonban képtelen vagyok elérni, kivéve ha van egy nagy vágyam, egy nagy szükségem, hogy olyan legyek mint Ő és kapcsolódjak a világon az összes férfihez és nőhöz. Aztán látom, hogy nem vagyok még a helyes irányba és kérem a korrekciót, ami megváltoztat engem ,úgy hogy a vágyam teljes egészében elér egy spititualitás iránti hiány állapotába.

Ha a nőről mint spirituális hiányról (Hissarion) beszélünk, akkor a spiritualitás iránti érdeklődés csökkenésről beszélünk. Ne felejtsük el a Templom megsemmisítését a nők okozták. Nem azért mondom, hogy a nőket hibáztassam, azért mondom, mert a ők nagy vágyakkal rendelkznek, ami nagy edényeket jelent.Ha nem vagyunk képesek, hogy felfedjük a női vágyakat, akkor nem fogjuk tudni elérni a korrekciót. Ezért amikor megkérdezed “Mi kell legyen az én vágyam és hogyan kell azt kifejezzem”, a vágy , pontosan ami le van írva minden cikkünkben vágy a spiritualitás irányába, vágy a szeretet , adakozás irányába, vágy, hogy felülemelkedjek az egoista vágyaimon.

Részlet -Dr.Michael Laitman-Egy nő spirituális haladása-beszédéből, 2008.07.03

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.